Sport / Ostalo

još tri turnira kao šansa za tokio

Seligman šesti u finalu Cottbusa

Seligman šesti u finalu Cottbusa

Hrvatski reprezentativac Robert Seligman zauzeo je šesto mjesto u finalu konja s hvataljkama na Svjetskom gimnastičkom kupu u Cottbusu.

Osječanin je u Lausitz Areni za vježbu sa startom 6,1 ocijenjen sa 14,433 boda. Slavlje je očekivano pripalo Kinezu Hao Wengu koji je 44. Turnier der Meister osvojio sa 15,000 bodova. Japanac Kaito Imabayashi je srebrni (14,966), dok je Ukrajinac Oleg Vernajev uzeo broncu (14,866).

„Nakon kvalifikacija, evo ponovno 6. mjesto, s time da je sada ocjena za desetinku veća. Stvarno sam dobro vježbao, s obzirom na okolnosti, da je kraj sezone i da nisam u top formi poslije razočaranja na Svjetskom prvenstvu… Ali, ono što si jedino mogu zamjeriti je da sam na samom kraju, na saskoku, zapeo malo za hvataljku i izgubio 3 desetinke, tako da je ocjena mogla biti veća što bi značilo četvrto mjesto. Ovako je šesti, ali ne smijem biti neskroman. Iza mene su dva odlična nastupa, podigao sam samopouzdanje i vidio da sam još uvijek u igri sa najboljima“, rekao je Seligman nakon finala.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nastup u Cottbusu donio mu je novih 14 bodova u utrci za Olimpijske igre u Tokiju. Do sada je skupio 16 bodova u Cottbusu 2018. godine, te 12 na turniru u Dohi ove godine. Već na startu 2020. na rasporedu su posljednja tri turnira koja se još boduju za Igre - Melbourne (20-23. veljače), Baku (12-15. ožujka) i Doha (18-21. ožujka).

„Planiram nastaviti dalje vrijedno trenirati, ubaciti neke nove elemente, podići startnu ocjenu za jednu desetinku već na početku sljedeće godine, otputovati na ta preostala tri turnira, dati sve od sebe i vidjeti gdje će me to odvesti. Sljedeće godine me čeka i Europsko prvenstvo gdje bih opet želio ući u finale i boriti se za medalju, a u glavi imam i novi pravilnik koji dolazi nakon OI-a u Tokiju. Već sam spreman za to. Vratit ću neke stare elemente koje sam radio prije 7-8 godina, ubaciti nove i vjerujem da ću i u novom olimpijskom ciklusu i biti konkurentan za sva finala i borbu za medalje“, poručio je Seligman.


Izdvojeno

Reci što misliš!