Sport / Ostalo

KARATE KLUB HRVATSKI SOKOL OSIJEK S IZVRSNIM REZULTATIMA

Osječani Katia i Fran karate reprezentaciji RH osigurali zlatno i srebrno odličje

Osječani Katia i Fran karate reprezentaciji RH osigurali zlatno i srebrno odličje

Osječani Fran Seligman i Katia Šegavčić poziv za karate reprezentaciju Hrvatske iskoristili su na najbolji mogući način. U iznimno jakoj konkurenciji jedini su Hrvatskoj osigurali odličja i to zlatno i srebrno!

U svom planu natjecateljskih aktivnosti u 2019. KK Hrvatski sokol, a koje su podređene pripremama za Prvenstvo Hrvatske (u veljači 2020.) nije bio uvršten nastup na Hungarian Openu u Budimpešti, ali iz HKS-a stigao je poziv za Katiu Šegavčić i Frana Seligmana za učešće u reprezentaciji Hrvatske za kategoriju do 14 godina. Obradovala ih je spoznaja kako će nastupom prezentirati Hrvatski Karate Savez i Republiku Hrvatsku na turniru koji spada u najvišu A kategoriju turnira, rangiranom po WKF-i (Svjetska Karate Federacija).

Na ovogodišnjem Hungarian Openu nastupilo je oko 750 natjecatelja iz 15 zemalja. Za Hrvatsku reprezentaciju nastupilo je 13 natjecatelja/ica starosti 10, 11, 12 i 13 godina i 7 natjecatelja/ica  kadeta, juniora i mlađih seniora.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Konkurencija u svim kategorijama bila je na najvišoj razini i svaki nastup bio je izuzetno zahtjevan. U tako jakoj konkurenciji osvojiti bilo koje odličje velik je uspjeh, a osvojiti zlatno i srebrno odličje jest podvig, a to su uspjeli jedino Fran Seligman osvojivši zlatno odličje i Katia Šegavčić osvojivši srebreno odličje, tako da su kao najuspješniji hrvatski natjecatelji opravdali poziv za nastup s izabranicima karate selekcije Hrvatske.

Uz mlade Hrvatske reprezentativce bili su Zvonko Biondić, Osijek i Stefan Cvetanovski, Zagreb, kao službeni kata stožer HKS-a.

Nakon napornog i sjajnog nastupa na Hungarian Openu Katia i Fran nisu odustali od nastupa na predzadnjem ovogodišnjem 6. kolu karate lige Slavonije, Baranje i Srijema gdje su također osvojili zlatna odličja u svojim nastupnim kategorijama. Čestitke! 


Izdvojeno

Reci što misliš!