Sport / Ostalo

Mlada osječka tenisačica

Donna Vekić sezonu završila kao 20. na svijetu pa gostovala kod Šprajca u Direktu: ''Cilj je svjetski broj jedan''

Hrvatska prvi put ima dvije tenisačice u top 20 - Petru Martić i Donnu Vekić

Veliki uspjeh za ženski tenis - posljednjih 10 dana Hrvatska prvi put u povijesti ima dvije tenisačice u top 20 najboljih na svijetu. 15. je Petra Martić iz Duća kraj Omiša, a 20. je Osječanka Donna Vekić.

23-godišnja Donna prvi put je ušla među prvih 20 na WTA ljestvici. U odabrano društvo sa Serenom Williams, Karolinom Pliškovom i Ashleigh Barty dospjela je doduše nakon poraza u drugom kolu turnira u Moskvi, ali itekako ima razloga za zadovoljstvo, ovo joj je najbolja godina i najbolji plasman u karijeri.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Jako je dobar osjećaj, a jako me veseli što je i Petra u top 20, prvi put su dvije Hrvatice", rekla je Vekić u RTL Direktu.

Tenisom se počela baviti sa šest godina.

"Krenulo je rekreativno, ja sam se zaljubila u tenis nisam htjela reket ispuštati u ruke. S 10 godina je to postalo ozbiljnije", kaže Donna.

Uz tenis, rekla je, ima vremena i za druge stvari: "Naravno da ima, ali uvijek je bitno napraviti dobar balans. Prioritet je tenis, a onda sve ostalo. U pripremnoj fazi dnevno treniram i po šest sati".

Cilj joj je - broj jedan.

"Definitivno za treba malo sreće, ali i vremena. Od početka imam cilj broj jedan", kaže.

"Meni je uvijek Chris Evert bila neki idol, imala sam sreću trenirati kod nje u akademiji. Ali tu su i zadnjih godina sestre Williams, legende tenisa", govori o uzorima.

Goranu Ivaniševiću san je bio osvojiti Wimbledon. A Donni?

"Isto Wimbledon. To je poseban turnir i razlikuje se od drugih", rekla je.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!