Sport / Ostalo

Prva pobjeda za Aurela Benovića

Mladom osječkom gimnastičaru zlato i sjajna ocjena u Mersinu

Mladom osječkom gimnastičaru zlato i sjajna ocjena u Mersinu

Finalni dan Svjetskog kupa u turskom Mersinu donio je još odličnih rezultata za hrvatsku gimnastiku. 19-godišnji Aurel Benović stigao je do svog prvog zlata u karijeri, dok je naša iskusna gimnastičarka Tijana Tkalčec osvojila svoju prvu medalju nakon povratka natjecanjima.

Nakon što su se proteklih dana naši gimnastičari plasirali u čak četiri finala Svjetskog kupa u Mersinu, bilo je jasno kako je teško moguće da ćemo se iz Anadolije vratiti bez iti jednog odličja. Za sjajan početak finalnog dana zaslužan je bio upravo Aurel Benović koji je u finalu partera svojom vježbom u potpunosti pomeo ostatak konkurencije. Benović je ocjenjen s visokih 14.500 bodova, dok je njegov prvi pratitelj, drugoplasirani domaći predstavnik Mustafa Arca zaradio ocjenu 14.050. Treće mjesto pripalo je Slovencu Roku Klavori (13.800). Aurel se tako okitio prvom zlatnom medaljom u svojoj međunarodnoj karijeri, a drugim odličjem ukupno, nakon što je na prethodnom Svjetskom kupu, onom u Kopru, osvojio broncu.

Jako sam sretan s odrađenom vježbom i s ovako visokom ocjenom. Jedva čekam sljedeći tjedan i nastup u Mađarskoj gdje ću se potruditi još jednom ponoviti ovako visoku ocjenu pa da mogu rame uz rame za Robertom Seligmanom i Tinom Srbićem na Svjetsko prvenstvo. Ako uspijem u tome, bit će mi iznimna čast! - iskren je nakon zlata bio Aurel

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za sjajan nastavak natjecanja u Mersinu pobrinula se naša iskusna trofejna gimnastičarka Tijana Tkalčec koja je u finalu preskoka osvojila treće mjesto i brončano odličje. Za svoje skokove Tkalčec je osvojila ukupnu ocjenu 13.350, iza slovenskog dvojca Belak (14.100) i Kysselef (13.425). Tijani je ovo prva medalja nakon povratka vrhunskoj gimnastici i natjecanjima.

Zadovoljna sam svojim nastupom s obzirom da je ovo prvo natjecanje nakon ljetne stanke, i za razliku od prijašnjih godina, dosta je rano za početak sezone. Medalju sam dugo čekala… Nekako su se stalno redala ta peta mjesta, ali eto, napokon je došlo i moje vrijeme. - zadovoljna je nakon finala bila Tijana

Dobre vijesti stižu nam i iz preostala dva finala. Unatoč tome što nisu ugrabili medalje, hrvatski su predstavnici ostvarili vrlo dobre rezultate. Naša najmlađa predstavnica, 16-godišnja Tina Zelčić u finalu grede osvojila je četvrto mjesto u svom prvom finalu, a samo joj je 0,050 bodova nedostajalo do odličja. Isti plasman ostvario je i Osječanin Renato Prpić na konju s hvataljkama koji je za svoju vježbu zaradio ocjenu 12.900.


Izdvojeno

Reci što misliš!