Sport / Odbojka

uspjeh saveza

Osijek domaćin U19 Svjetskog prvenstva za odbojkašice

Osijek domaćin U19 Svjetskog prvenstva za odbojkašice
Hrvatski odbojkaški savez

Prvenstvo će se održati u Osijeku i susjednoj Mađarskoj

Hrvatski odbojkaški savez dobio je novo veliko priznanje u svijetu odbojke. Hrvatska je domaćin U19 FIVB Svjetskom prvenstvu za žene te Final Fouru Zlatne europske lige za muške. Ova dva velika međunarodna natjecanja obećaju odbojkaško ljeto ispunjeno brojnim uzbuđenjima te ponovno veliku promociju Hrvatske u svijetu.

Jedan od najvećih izazova, ali i uzbuđenja domaćinstvo je FIVB Svjetskog prvenstva u odbojci za žene u kategoriji U19, a koje će se igrati od 1. do 11. kolovoza u Osijeku u Hrvatskoj te u susjednoj Mađarskoj. Broj ekipa koje sudjeluju na prvenstvu ove će se godine povećati s 20 na 24 za ovu kategoriju natjecanja koje je jedinstvena prilika za talentirane mlade odbojkašice da pokažu svoj talent na najvišoj razini međunarodnog natjecanja, ali izvrsna reklama naše zemlje koja će obići svijet.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Drugi veliki događaj kojem je Hrvatska domaćin je Final Four Zlatna Europske lige za odbojkaše koji će 24. i 25. lipnja u Zadru okupiti četiri najbolje europske reprezentacije među kojima je i Hrvatska.

“Hrvatski odbojkaški savez domaćinstvom ovakva dva velika događaja pokazuje da je jedan od najstabilnijih partnera ne samo europske već i svjetske organizacije. Ovako velika natjecanja ne samo što donose jednu sportsku i organizacijsku ozbiljnost te omogućavaju našim reprezentacijama da lakše poluče bolji rezultat. To pokazuje i da je Hrvatski odbojkaški savez odličan promotor Hrvatske u Europi i svijetu. Spremni smo za domaćinstva i sve izazove koji ona donose sa sobom!“ - istaknuo je predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Frane Žanić.

Hrvatsku mušku reprezentaciju ovog ljeta očekuju brojna natjecanja i izazovi. U Zlatnoj europskoj ligi, Hrvatska će igrati 27. svibnja s Belgijom, 31. s Ukrajinom te 4. lipnja s Makedonijom u gostima, dok će 11. lipnja s Ukrajinom, 14. s Makedonijom te 18. lipnja s Belgijom snage odmjeriti na domaćem terenu u Zadru. Uz Zlatnu Europsku ligu i Final Four, naše odbojkaše očekuje i najveći ovogodišnji izazov, a to je Europsko prvenstvo koje se održava od 28. kolovoza do 16. rujna u Italiji, Bugarskoj, Sjevernoj Makedoniji i Izraelu.

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija nastupat će u Ligi nacija. Tijekom svibnja, lipnja i srpnja, najbolje svjetske odbojkaške ekipe natjecat će se s istim ciljem, da stignu do finala VNL-a koje je za odbojkašice na rasporedu od 12. do 16. srpnja. Preliminarni turniri za odbojkašice počinju od 30. svibnja do 4. lipnja u Ankari (Turska) i Nagoyi (Japan). Hrvatska će sudjelovati na turniru u Japanu, uz reprezentacije domaćina Japana, Brazila, Dominikanske Republike, Bugarske, Nizozemske, Njemačke i Kine. Drugi turniri kreću od 13. do 18. lipnja u Kini (Hong Kong) i Brazilu (Brazilija) gdje naše odbojkašice igraju protiv reprezentacija domaćina Brazila, SAD-a, Japana, Srbije, Njemačke, Tajlanda i Koreje. Posljednji, najvažniji tjedan za žene počinje 27. lipnja i traje do 2. srpnja, dvama turnirima u Koreji (Suwon) i Tajlandu (Bangkok). Hrvatska će u Bangkoku imati za suparnice selekcije Tajlanda, Brazila, Japana, Nizozemske, Italije, Kanade i Turske. 

 Nakon Lige nacija, naše odbojkašice od 15. kolovoza do 3. rujna igrat će na Europskom prvenstvu u Belgiji, Italiji, Njemačkoj i Estoniji. Ovo najvažnije europsko natjecanje, izborila je i hrvatska U17 ženska reprezentacija koja će se za titulu najboljih boriti od 11. do 22. rujna u Mađarskoj i Srbiji.


Izdvojeno

Reci što misliš!