Sport / Odbojka

trofej se vraća u osiejk

Odbojkaši Murse osvojili Kup! U napetom finalu bolji od zagrebačke Mladosti

Odbojkaši Murse osvojili Kup! U napetom finalu bolji od zagrebačke Mladosti
Hrvatski odbojkaški savez

Veliki finalni dvoboj Kupa Hrvatske za odbojkaše pripao je Mursi koja je u konačnici bila bolja od Mladosti u pet setova

Odbojkaši  Murse pobjednici su ovosezonskog izdanja Kupa "Vinko Dobrić", oni su u zagrebačkom Domu odbojke svladali domaću Mladost sa 3-2.

Mladostaši su u finalni susret ušli sa statusom branitelji Kupa dok su si Osječani ove godine za cilj stavili povratak trofeja koji su osvojili prije dvije godine. Ove sezona oba su njihova meča otišla u peti set, a drugačije nije bilo niti sinoć.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mursa je dobila prva dva seta, a u četvrtom je sjajno krenula i povela sa 8-1, pa 10-3, no nije uspjela i sačuvati tu prednost. O pobjedniku je tako odlučivao "tie-break", odnosno peti set u kojemu je Mladost bila u prednosti do rezultata 9-8, a onda su Osječani s nekoliko fenomenalnih reakcija u obrani uspjeli osvojiti pet od sljedećih šest poena i stići u dobitnu poziciju.

Najbolji igrač je Da Silva Santos Pedro Luiz, njemu je nagradu uručio glavni tajnik HOO Siniša Krajač, medalje i pehar za drugo mjesto podijelile su Zina Urlić i Mirjana Milić, članice IO HOS-a, a zlatne medalje predsjednik HOS-a Frane Žanić uz kćer pokojnog Vinka Dobrića Vandu. Pehar pobjednika Osječanima je dodijelio Josip Škorić, dopredsjednik HOS-a.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!