Sport / Odbojka

veliko slavlje

Odbojkašice OK Belišće međunarodne prvakinje 26. sezone Plazma Sportskih igara mladih

Odbojkašice OK Belišće međunarodne prvakinje 26. sezone Plazma Sportskih igara mladih
PR

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi

U Splitu se od 16. do 20. kolovoza održala međunarodna završnica 26. sezone Plazma Sportskih igara mladih u kojoj sudjeluju mladi sportaši iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. U sklopu međunarodne završnice održana su natjecanja u 10 sportskih disciplina za najbolje sportaše sezone iz sve tri države. Mladi sportaši se, uz pokazivanje sportskog talenta, odlično zabavljaju, druže, promoviraju fair play, toleranciju i stvaraju nova prijateljstva.

U jakoj konkurenciji najboljih odbojkašica 26. sezone Plazma Sportskih igara mladih, odbojkašice OK Belišće osvojile su zlatne medalje i titulu međunarodnih prvakinja. Slavile su ispred ekipe OK Libero (BiH), dok je treće mjesto pripalo ekipi Sloboda S (Srbija).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i u 26 godina postojanja okupile su više od 2.5 milijuna djece i mladih, a kroz druženje i sport promiču zdrave stilove života i opće prihvaćene društvene vrijednosti poput multikulturalizama, tolerancije i uvažavanja različitosti.

Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine pokrenuta je i velika edukativna kampanja ''Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet'' kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.

Već treću godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Plazma Sportske igre mladih ove su godine organizirale više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) i 26 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta.

Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!