Sport / Odbojka

tri utakmice

Odbojkašice Hrvatske u Osijeku traže vizu za Europsko prvenstvo

Odbojkašice Hrvatske u Osijeku traže vizu za Europsko prvenstvo

Prvi dio priprema je za kvalifikacije za Europski prvenstvo, tri utakmice igramo u Osijeku, tri u gostima

Nakon nedavnog osvajanja FIVB Challenger Cupa te plasmana u Svjetsku ligu, Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija u Osijeku je započela pripreme za kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje se 2023. igra u Belgiji, Estoniji, Italiji i Njemačkoj.

 

„Nakon kratke pauze, krenulo je okupljanje u Osijeku. Emocije su se slegle. Ponosni smo na ono što smo napravili u Zadru. To nam je velika potvrda za trud i rad koji smo uložili, te disciplinu koje smo se držali. To nam je vjetar u leđa. No, moramo stajati čvrsto nogama na zemlji jer imamo još puno rada. Posebno me veseli što u ekipi ima još puno mjesta za napredak. U Osijeku se fokusiramo za kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje su nam prvi cilj. Svakako, ovo cijelo ljeto je i priprema za Svjetsko prvenstvo koje nas čeka u Nizozemskoj i Poljskoj!“ – govori kapetanica Samanta Fabris i dodaje: „Nažalost, ja se još nisam uspjela pridružiti timu zbog ozljeda koje sam imala ranije. Moram još odraditi nekoliko dana rehabilitacije i onda se pridružujem djevojkama u Osijeku. U kontaktu sam s njima. U Osijeku nam je bilo uvijek jako lijepo. Od gostoprimstva, hotela, dvorane, uvjeti su stvarno sjajni!“

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Hrvatska u kvalifikacijama igra protiv reprezentacija Farskih otoka (21.8. Hrvatska, 10.9. Farski otoci), Izraela (24.8. Izrael, 7.9. Hrvatska) i Rumunjske (28.8. Hrvatska, 3.9. Rumunjska).

„Prvi dio priprema je za kvalifikacije za Europski prvenstvo, tri utakmice igramo u Osijeku, tri u gostima. Pozivam sve da nas bode u Gradskom vrtu. Rumunjska je od ova tri zasigurno najteži protivnik. Međutim, naš cilj je prvo mjesto u grupi te što bolji plasman za Europsku prvenstvo!“ – zaključila je Samantra Fabris.

Na pripremama za kvalifikacije za EP su: Klara Perić, Lea Deak, Mika Grbavica, Samanta Fabris, Lucija Mlinar, Laura Miloš, Dijana Karatović, Natalija Tomić, Josipa Marković, Beta Dumančić, Martina Šamadan, Ema Strunjak, Božana Butigan i Izabela Štimac. Izbornik reprezentacije je Ferhat Akbas.

Sve utakmice kvalifikacija prenose se na Sportskoj TV. Ulaz na sve domaće utakmice u osječkoj sportskoj dvorani Gradski vrt besplatan je za sve posjetitelje.


Izdvojeno

Reci što misliš!