Sport / Odbojka

sportske igre mladih

ŽOK Osijek i Belišće državne prvakinje u odbojci

ŽOK Osijek i Belišće državne prvakinje u odbojci

Osječanke su slavile u 2004., a Belišćanke u 2007. godištu

Split je domaćin velike državne završnice Plazma Sportskih igara mladih, a napeti finalni turnir u odbojci održan je od 8. – 10. kolovoza. Nakon dugogodišnje dominacije splitskih ekipa u ženskoj konkurenciji, ove su sezone cure iz Osječko-baranjske županije preuzele tron i slavile u obje starosne kategorije.

U kategoriji djevojčica 2004. godište i mlađe, članice ŽOK Osijek slavile su ispred ekipe No1 (Split) rezultatom 2:1  te osvojile zlatne medalje i titulu državnih prvakinja, dok je u mlađoj kategoriji ekipa Belišća istim rezultatom također bila bolja od ekipe iz Splita. Ekipa Belišća je time  osigurala plasman na međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati 16.-20 kolovoza u Splitu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

 Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i u 26 godina postojanja okupile su više od 2.5 milijuna djece i mladih, a kroz druženje i sport promiču zdrave stilove života i opće prihvaćene društvene vrijednosti poput multikulturalizama, tolerancije i uvažavanja različitosti.Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine pokrenuta je i velika edukativna kampanja ''Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet'' kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.

Već treću godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Plazma Sportske igre mladih ove su godine organizirale više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) i 26 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.

Svi rezultati:

Djevojčice 2007. godište i mlađe
1. Belišće (Belišće)
2. Bile Vile (Split)
3. Šokice Daruvar (Daruvar)

Dječaci 2007. godište i mlađi
1. Momci (Zagreb)
2. Apostoli (Sisak)
3. Hugići (Slavonski Brod)

Djevojčice 2004. godište i mlađe
1. ŽOK Osijek (Osijek)
2. No1 (Split)
3. Željko Bebek (Sisak)


Izdvojeno

Reci što misliš!