Sport / Odbojka

besplatan ulaz

Hrvatska danas u Gradskom vrtu u borbu za odbojkaški euro

Hrvatska danas u Gradskom vrtu u borbu za odbojkaški euro
PR

Iz grupe prolazi samo jedan na europsko prvenstvo, a suparnici su Norveška, Cipar i Grčka

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija kreće u borbu za nastup na Europskom prvenstvu koje se igra 2023. godine. Izabranici Cedrica Enarda pripremaju se u Osijeku i broje posljednje sate pred prvu utakmicu u Gradskom vrtu koja se igra u srijedu, 3. kolovoza u 19 sati. Ulaz u rashlađenu dvoranu je besplatan za sve posjetitelje.

Hrvatska igra u Grupi E u kojoj se uz nju nalaze Cipar, Grčka i Norveška.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

“Trenutno se nalazimo u Osijeku. Tu se pripremamo već tri tjedna. Nakon nastupa i medalje u Zlatnoj europskoj ligi te zlata na Mediteranskim igrama došlo je vrijeme i za kvalifikacije. U Osijeku smo uvijek dobro prihvaćeni, hotel i hrana su super kao i dvorana. Jako smo zadovoljni ovdje. Igramo sada tri srijede zaredom, protiv Cipra, Norveške i Grčke. Iz grupe prolazi samo jedan na europsko prvenstvo. Ključna nam je podrška s tribina!” – govori kapetan Marko Sedlaček.

Hrvatska ima udarni tempo, nakon Cipra u Osijeku, već u nedjelju igraju u Grčkoj. Zatim srijedu iza, 10. kolovoza u Gradskim vrtu igraju protiv Norveške. U nedjelju, 14. kolovoza igraju u Norveškoj, a Grčka nam dolazi u goste 17. kolovoza. Posljednje utamica kvalifikacija igra se 20. kolovoza na Cirpu. Sve utakmice u Osijeku igraju se u 19 sati.

“Cilj nam je plasirati se na Europsko prvenstvo i nastaviti s kontinuitetom odlazaka na velika natjecanja. Atmosfera je dobra, pogotovo nakon dvije osvojene medalje ovoga ljeta. Tempo treninga i intenzitet su naporni je zato jer smo cijelo ljeto na okupu tako da smo pomalo umorni, ali najbitnije stiže tako da moramo biti spremni psihički i fizički. Prvu utakmicu igramo protiv Cipra, to je uvertira u bitnije i teže utakmice, očekujemo pobjedu. Kasnije nam dolazi Norveška i Grčka. Najveći otpor očekujemo protiv Grčke. Oni su dobra ekipa, pobijedili smo ih na Mediteranskim igrama, ali sada dolaze u jačem sastavu. Vratila su im se dva do tri igrača tako da očekujemo dobru utakmicu protiv njih. Spremni smo, motivirani te pozivamo sve navijače da nas dođu podržati u Gradski vrt. S njima bit će nam puno lakše doći do cilja, a to je Europsko prvenstvo.” – zaključio je kapetan Marko Sedlaček.

Kvalifikacije za EP za Hrvatsku igraju: Petar Višić, Bernard Bakonji, Stipe Perić, Kruno Nikačević, Tino Busak Vidaković, Marko Sedlaček, Tino Hanžić, Filip Šestan, Petar Đirlić, Hrvoje Pervan, Ivan Mihalj, Ivan Zeljković, Leo Andrić I Marino Marelić. Izbronik je Cedric Enard.


Izdvojeno

Reci što misliš!