Sport / Odbojka

stiže mladost

Mursa danas u bitku za prvu titulu sezone

Mursa danas u bitku za prvu titulu sezone

Izabranici Marija Tepperta danas igraju finale Kupa protiv Mladosti, a prilika za obranu naslova kreće od 18 sati

Odbojkaše Murse ovaj tjedan očekuje velika borba za obranu trofeja. U četvrtak će na domaćem terenu dvorane Gradski vrt igrati finale Hrvatskog odbojkaškog kupa protiv renomirane zagrebačke Mladosti i tako pokušati i ove sezone podići trofej.

Nakon uspješno odrađenog 18. kola Superlige i pobjede nad četvrtoplasiranom momčadi Varaždina, osječke odbojkaše očekuje ozbiljan test. Pred njima je sada finale Kupa, a protivnik je dobra poznata momčad Mladosti. Inače, Mladost je jedina ekipa koja je ove sezone uspjela poraziti Osječane pa izabranici Marija Tepperta sada imaju odličnu priliku za revanš.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Do same završnice natjecanja Osječani su stigli bez izgubljenog seta. U osmini finala bez problema su svladali odbojkaše Siska, a onda u četvrtfinalu i odbojkaše brodske Marsonije. U polufinalu ih je pak čekao nešto teži zadatak i opasniji protivnik – na putu do finala stajao je OK Ribola Kaštela, prošlogodišnji finalist. Nakon napetog dvoboja, Mursaši su ponovno svladali Kaštelane i tako osigurali treće uzastopno finale.

HAOK Mladost do finala je također stigla bez izgubljenog seta. U osmini finala su savladali Goricu, u sljedećoj fazi bili uspješniji od odbojkaša Rijeke, a plasman u finale osigurali pobjedom nad OK Kitro Varaždin.

Zahtjevan dvoboj, opasan protivnik i vrhunska odbojka

Podsjetimo, Mursa i Mladost već su se jednom susrele ove sezone – u sklopu devetog kola Superlige kada je uspješniji bio zagrebački klub koji je, u neizvjesnom dvoboju, naposljetku slavio s 3:0 u setovima (25:21, 25:23, 25:22). Osječani su tada upisali prvi i, trenutno jedini, poraz ove sezone.

Dakle, očekuje nas zahtjevan dvoboj i susret s jednim od najboljih hrvatskih klubova, no niz od jedanaest pobjeda, a i prednost domaćeg terena daju određenu motivaciju Mursašima.

"Pred nama je finale Kupa, treće uzastopno za nas u kojem branimo naslov iz prošle sezone. Igramo protiv ekipe zagrebačke Mladosti s kojom ove sezone imamo negativan omjer - izgubili smo u prvenstvu od njih, ali sada ćemo im pokušati vratiti istom mjerom u Kupu. Do sada su naši susreti završavali pobjedom domaćina, nadam se da će tako biti i u četvrtak. Očekujem jednu vrhunsku odbojku, a šanse su 50-50. Ipak, nadam se našoj pobjedi", poručuje trener Mario Teppert.

U borbu za obranu trofeja domaćini kreću u četvrtak od 18 sati. Pred njima je ozbiljan test, a hoće li uspjeti svladati Mladost, osvojiti naslov i ove sezone i tako obogatiti svoju riznicu trofeja, saznat ćemo uskoro.

"Mladost je odlična ekipa, ali i mi smo se dobro spremili. Očekuje nas jedna zanimljiva utakmica, a mi se nadamo da ćemo mi biti pobjednici na kraju. Pozivamo naše gledatelje, kao i sve ljubitelje sporta u Osijeku da dođu u što većem broju i da nas podrže u finalu", dodaje Krešimir Prlić. 


Izdvojeno

Reci što misliš!