Sport / Odbojka

vrijedan uspjeh

Mlađe kadetkinje ŽOK Ferivi Višnjevac srebrne na PH u odbojci na pijesku

Mlađe kadetkinje ŽOK Ferivi Višnjevac srebrne na PH u odbojci na pijesku

U Puli 26.8.2021. održalo se Prvenstvo Hrvatske za mlađe kadetkinje na kojem je nastupilo 7 klubova

Ekipe su bile podijeljene u dvije grupe a mi smo u grupi B otvorili natjecanje protiv domaćina HAOK Žal Banjole. Prvi par Nika Ilin i Lana Lizak ostvarile su pobjedu rezultatom 2-0, a naš drugi par Karla Kralj i Lorena Weinand upisale su poraz istim rezultatom. Drugu utakmicu smo igrali protiv KOP Opatija te su oba naša para ostvarili pobjede rezultatom 2-0. U trećoj utakmici smo također ostvarili obje pobjede rezultatom 2-0 protiv KOP Retfala. Time smo grupnu fazu natjecanja završili na prvom mjestu dok je ekipa HAOK Žal Banjole sa istim brojem bodova ali lošijim količnikom poena završila druga. U grupi A prvo mjesto su osvojili KOP Žnjan, a drugo mjesto koje vodi u polufinale je osvojio ŽOK Ivanec.

U prvom polufinalu KOP Žnjan pobijedio je HAOK Žal Banjole u obje utakmice rezultatom 2-0.

U drugom polufinalu igrali su ŽOK Ferivi Višnjevac i ŽOK Ivanec. Naš prvi par Nika i Lana u odličnom i izjednačenom susretu ostvarile su pobjedu rezultatom 2-0. U drugoj utakmici Karla i Lorena upisale su poraz rezultatom 2-1, ali upravo taj osvojen set tijekom kojeg su dominirale i odigrale odlično bio je dovoljan za ulazak u finale. Prvo pjeskaško finale u prvoj godini sudjelovanja u ovom natjecanju. Nažalost u finalu su parovi KOP Žnjan pokazali zbog čega su najbolji pjeskaški klub u državi te su protiv naša oba para ostvarili pobjede rezultatom 2-0. Čestitke našim djevojkama jer su u finalu pružile odličnu igru i opravdale mjesto u finalu.

Radno ljeto smo oplemenili klupskom pjeskaškom medaljom. Čestitke svim našim djevojkama koje su trenirale ovo ljeto na pijesku i sparirale mlađim kadetkinjama. Mlađe kadetkinje ŽOK Ferivi Višnjevac: Nika Ilin, Lana Lizak, Karla Kralj, Lorena Weinand, Anamarija Vranjković, Lucija Zelić i Tara Ileš.
 


Izdvojeno

Reci što misliš!