Sport / Odbojka

Porazi odbojkaša i odbojkašica u derbijima kola

Porazi odbojkaša i odbojkašica u derbijima kola

Dva derbija i dva poraza za osječke odbojkaše i odbojkašice u derbi susretima protiv Rovinja i Cestorada.

MOK Mursa - Rovinj 0:3

Derbi 3.kola prve A hrvatske odbojkaške lige igrao se u Gradskom vrtu, gdje je vodeća Mursa dočekala drugoplasirani sastav Rovinja. Osječani su doživjeli prvi prvenstveni poraz, bilo je čistih 3:0 za Rovinj u setovima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od samog početka utakmice vidjelo se kako ovog puta Mursa neće imati lak posao kao u prošlim susretima te da će imati dosta problema s gostima iz Rovinja. Rovinj u crnoj opremi bio je bolja momčad na početku, Mursa se vratila krajem prvog seta, ali ne do kraja pa su gosti na razliku poveli s 1:0.

I onda ponovno prednost za Rovinj koji je dobio i drugi set s 25:21.

Bilo je izjednačeno u trećem pa su Mursaši konačno i vodili da bi na kraju sama završnica pripala opet Rovinju koji je slavio s 3:0 i tako potvrdio opravdanost visokog plasmana i ambicija u ovoj sezoni. Vrijedi istaknuti kako je najbolji igrač utakmice bio pucač Rovinja Igor Demirović, bivši Osječanin, koji priznaje kako ima poseban motiv igrati protiv svojih bivših suigrača.

Trener Osječana priznao je kako je ova utakmica otkrila neke slabosti njegove momčadi, ali je i potvrda kako neće Mursa imati lak posao u ligi u borbi za sam vrh.

Kup natjecanje ostaje najveći cilj Osječana.Želja je organizacija domaćinstva i naravno borba za trofej. Sljedeće prvenstveno kolo Mursa igra u subotu 29. listopada u Karlovcu.

{youtube}BwScQmiul4M{/youtube}

ŽOK Osijek - Cestorad Vk 0:3

A prvi prvenstveni poraz doživjele su i odbojkašice Osijeka u prvoj A ligi. Nakon uvodne dvije pobjede Osječanke su bile domaćin u slavonskom derbiju protiv vinkovačkog Cestorada. Gošće u bijelim majicama zasluženo su slavile uvjerljivo rezultatom 3:0 u setovima.

Bilo je 19:25 u prvom setu pa se igrala izjednačena utakmica u drugom setu koji je u konačnici i prelomio dvoboj jer su gošće sretno dobile na razliku 27:25. Da je Osijek tada izjednačio na 1:1 tko zna kako bi utakmica završila.

Ovako pune samopouzdanja Vinkovčanke su dobile i treći set iako su i tada domaće plave bile ravnopravan protivnika. Na kraju ipak 25:21 za čistih 3:0 za Cestorad.

Gošćama je to bila prva pobjeda u prvenstvu, ali imaju i utakmicu manje. Nakon nepotpunog trećeg kola na ljestvici vode Split i Marina Kaštela, dok Osječanke djele 3.mjesto. U sljedećem 4.kolu 1.A lige ŽOK Osijek je gost ekipi Kaštele.

{youtube}Djo62DVcsVo{/youtube}

Tekst i video: STV
  


Izdvojeno

Reci što misliš!