Sport / Odbojka

VIDEO: Đakovačka odbojka piše povijest

VIDEO: Đakovačka odbojka piše povijest

Odbojkašice Đakova ostvarile su povijesni uspjeh plasiravši se u 1. B ligu. Đakovčanke su završile kvalifikacije na prvom mjestu, a u posljednjoj su utakmici pred svojim gledateljima ugostile ekipu iz Vodnjana.

Rezultat Đakovačkih odbojkašica nije došao preko noći, u klubu se dobro radi na stvaranju igračkog kadra pod vodstvom poznatog trenera Dragana Božića i vrijedan rad i selekcija ekipe dala je i rezultat.

Đakovo će prvi put imati 1.B ligaša od sljedeće sezone a to je samo početak ambicioznog rada kluba, popularizacije odbojke u gradu. Domaće žute ipak nisu uspijele pobjediti Vodnjan u posljednjoj utakmici kvalifikacija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gošće su bile bolje nakon 5 setova s 3:2, no unatoč tomu Đakovo je osvojio prvo mjesto. Vodnjan je drugi i te dvije ekipe će igrati sljedeće sezone 1.B ligu dok je Sinja ispao. U klubu imaju planove za sljedeće razdoblje, neće to biti samo trenutačni uspjeh.

U OK Đakovo ima potencijala za budućnost i prave odbojkaške karijere, pa je već sad nekoliko klubova zainteresirano za pojedine igračice, ponajviše za Ivanu Sučić.

U svakom slučaju odbojka je sport s dugom tradicijom u Osječko-baranjskoj županiji a to su sada i potvrdile igračice iz Đakova.


Tekst i video: STV


Izdvojeno

Reci što misliš!