Sport / Odbojka

1/4 finala kupa: Odbojkaši slavili, odbojkašice poražene!

1/4 finala kupa: Odbojkaši slavili, odbojkašice poražene!

Osječki odbojkaški prvoligaši imali su polovičan učinak u četvrtfinalu hrvatskog kupa.

odbojkam

Odbojkaši Murse Osijek u dvije su utakmice bili bolji od Rijeke i plasirali se u završni final four, dok su odbojkašice Osijeka izgubile od Azene iz Velike Gorice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Odbojkaši Murse Osijek nisu imali lak posao u uzvratnoj utakmici u dvorani Gradski vrt protiv Riječana koje su ipak pobijedili u prvom susretu s naoko lakih 3:0. Uzvrat se igrao u 5 setova, i Osijek je u konačnici slavio s 3:2.

[span class=doc]Osječka odbojka broj jedan u Hrvatskoj[/span]

Od početka meča vidjelo se kako su Riječani u tamnije plavoj opremi motiviranije ušli u susret pa su i prvi set dobili s 26:24.
Osijek se ipak vraća, Mursaši su u sljedeća dva seta bili uvjerljivi i preokrenuli rezultat.
Bilo je 25:19 i 25:12 za Mursu Osijek.Onda je opet uslijedio mali pad igre izabranika trenera Leonarda Barića i Rijeka izjednačuje na 2:2.
Odlučujući peti set ipak je pripao Osječanima koji su tako ostvarili i drugu pobjedu i izborili završni final four na kojem će braniti titulu osvajača kupa od prošle godine.

Odbojkašice Osijeka pak nisu ubilježile isti rezultat. Očekivano je i posve zasluženo u 2 utakmice bila bolja Azena Velika Gorica.

odbojkaz

Nakon pobjede od 3:0 u prvom susretu istim rezultatom Velikogoričanke su slavile i u Osijeku.
Istina domaće mlade igračice bile su ravnopravan suparnik u prva dva seta a gošće su u završnici došle do pobjede s 25:22 i 25:21.
Treći set bio je nešto lakši Azena je Osječankama prepustila 16 poena. Odbojkašice Osijeka tako se okreću prvenstvenim susretima gdje odlično igraju i trenutačno drže 3.mjesto u skupini 2. U sljedećem kolu u subotu gostuju u Rovinju.


Izdvojeno

Reci što misliš!