Sport / Odbojka

Mursa na euro premijeri traži preokret protiv Francuza

Mursa na euro premijeri traži preokret protiv Francuza

MOK Mursa je prošloga tjedna gostovala u Seteu i tako po prvi puta u svojoj povijesti igrala u jednom europskom natjecanju. Arago de Sete je slavio s 3-0, međutim igrači Murse su preveliki optimisti te u uzvratu očekuju puno bolju i neizvjesniju utakmicu.

U srijedu od 18 sati u maloj dvorani ''Gradski vrt'' počinje veliki spektakl, a domaćini su priredili i neka iznenađenja za gledatelje. Uz besplatan ulaz, bit će još besplatno pivo, grickalice te slatkiši za djecu.

Igračima Murse ne može se ništa zamjeriti u prvom susretu igranom u Seteu. Sete je objektivno bolja momčad, međutim iz Murse najavljuju kako se s njima može igrati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

-U prvoj utakmici smo mogli vidjeti jakost Setea, međutim ja nisam impresioniran niti najmanje, a niti moji suigrači. Štoviše, smatram kako s njima možemo sasvim ravnopravno igrati i uz pomoć naše domaće publike možemo očekivati pozitivan rezultat. Očekujem da će publika doći u što većem broju, a moji suigrači i ja ćemo dati svaki atom snage kako bismo došli do pobjede – izjavio je ponajbolji igrač Murse Krešimir Prlić.

U Seteu je atmosfera bila zadivljujuća. 1000 gledatelja je došlo na utakmicu te se tijekom cijele utakmice orila pjesma. Zvižduka nije bilo niti u jednom trenutku, a poslije utakmice su gledatelji skandirali ''Osijek, Osijek''. Također su neki gledatelji prišli igračima Murse i čestitali im na borbenoj utakmici, a pohvalili su ih i što su svaki dobiveni poen fanatično slavili, iako nisu plaćeni kao, primjerice, odbojkaši Setea koji imaju dosta visoka primanja. Upravo to im je bilo posebice lijepo vidjeti kako igrači Murse stvarno sa srcem igraju za svoj klub i bore za svaki poen.

Za prolazak u sljedeću fazu natjecanja Mursa prvo treba izboriti zlatni set, a njega će izboriti ukoliko pobjedi 3-0 ili 3-1. Težak zadatak, međutim ne i nemoguć.

-Oni imaju odličnu i iskusnu ekipu, ali mi također imamo super ekipu i ne planiramo se predati ni u jednom trenutku. U prvoj utakmici smo slabo servirali i na taj način im dopustili da se razmašu. Imaju odličnog tehničara Takanika koji je stvarno izvrsno pronalazio rješenja na svim pozicijama i izvukao maksimum iz svoje ekipe. Naš cilj je odvojiti ih od mreže dobrim servisima, a tada će se njihov napad svesti na korektora Bartika. U prvoj utakmici sam priliku dao svim igračima jer sam želio da svi osjete kako je to igrati europsku utakmicu, ali u srijedu krećemo sa udarnom postavom i vjerujemo u pozitivan rezultat. Pregledavao sam snimku utakmice i uvidio gdje griješimo i to ćemo svakako ispraviti, a također smo uigrali i neke druge akcije – javlja nam optimistični trener-igrač Robert Celan koji je i u trenutku našeg razgovora pregledavao snimku iz Setea što još jednom pokazuje koliko je veliki borac i sportaš.

Nakon lošeg ulaska u sezonu i 4 prvenstvena poraza, ekipa Setea se polako budi. Nakon što su svladali Mursu 3-0, u prvenstvu su protiv Narbonnea ostvarili prvu prvenstvenu pobjedu. Bilo je glatkih 3-0 i to je pokazatelj kako Sete polako ulazi u formu. Oni su godinama u samom vrhu francuske odbojke i zaista su atraktivan suparnik. Upravo iz tog razloga se očekuje visoka posjećenost u Osijeku.

-Ovim putem pozivam sve gledatelje da dođu u što većem broju te da nas podrže. Ulaz će biti besplatan i spremili smo neka iznenađenja. Također će pivo biti besplatno, kao i grickalice te slatkiši za djecu. Želimo stvoriti fantastičnu atmosferu kako bismo se svi zajedno zabavili, a isto tako želimo pokazati kako se u Osijeku igra i živi za odbojku – izjavljuje predsjednik Ivan Trusić.

Vjerujemo kako će osječka publika prepoznati vrijednost ove utakmice i kako će dvorana biti ispunjena do maksimuma. Osječki odbojkaši to zaslužuju!


Izdvojeno

Reci što misliš!