Sport / Odbojka

Promjena trenera donijela pobjedu Mursi

Promjena trenera donijela pobjedu Mursi

Nakon što je Tomo Paun sredinom tjedna preuzeo klupu odbojkaša Murse, Mursa je pobjedila ekipu Siska 3-1 (25-14 22-25 28-26 25-18).

Iako rezultat od 3-1 sugerira da je Mursa lako odradila posao, nije bilo baš jednostavno. U prvi set je Mursa ušla superiorno. Odmah su poveli 3-0, ali se Sisak vratio na 3-2. Prlić servira do tehničkog time-outa i rezultat je 8-2, a do drugog tehničkog time-outa Mursa povećava prednost na 16-7, a zatim dobivaju set rezultatom 25-14. Sisak je izgledao potpuno bespomoćno na terenu i dalo se naslutiti da bi mogli doživjeti katastrofu.

Ipak, u drugom setu posve drugačija priča. Sisak je na prvom tehničkom time-outu vodio 7-8, a Antonio Išek serijom servisa dovodi svoju momčad na 7-11. Mursa se vraća na 9-11, ali Sisak odlazi na 9-14 i na drugom tehničkom time-outu imaju prednost od 4 poena. Mursa dolazi do 15-17, a Prlić odličnim servisima donosi Mursašima prednost od 18-17. Poveo je Sisak 20-21, a zatim lopta od mreže pada u polje Murse i Sisak je poveo 20-22. To je ujednio bila i prijelomnica seta te je Sisak osvojio drugi set.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na početku trećeg seta se vodila velika borba. Na tehničkom time-outu Mursa vodi 8-7, ali se ubrzo odvajaju i imaju 12-8. Prednost su održali do 20-16 i činilo se kako će set lagano otići u njihovu korist, ali Sisak se u potpunosti vraća u igru i imaju vodstvo od 23-24. Mursa je spasila prvu set loptu, a na servis Puljića dolaze i u prednost od 25-24. Sisak poravnava na 25-25, ali na servis dolazi Išek koji pogađa vrh mreže i lopta ponovno pada u teren Murse i rezultat je 25-26 i nova set lopta za Sisak. Oršolić poravnava na 26-26, a tehničar Pap mu ponovno daje još jednu loptu te Oršolić donosi Mursi prednost od 27-26. Mursa osvaja i treći poen za redom te osvaja treći set rezultatom 28-26.

U četvrtom setu je bilo neizvjesno do 11-11, ali tada se Mursa odvaja na 16-13, a zatim i 22-16 i pitanje pobjednika je bilo rješeno.

- Mi smo danas na neki određeni način morali uzeti 3 boda da dignemo samopouzdanje i moram priznati da nam je to danas ispalo teže, nego što smo planirali i što se mislilo nakon prvog seta koji je odrađen dosta dobro i gdje smo ispoštovali sve dogovorene zadatke. U drugom setu smo splasnuli s igrom i moram priznati da nismo ni odradili one stvari iz prvog seta što je bilo dogovoreno, a to je odmah rezultiralo gubitkom seta. Šteta što nismo iskoristili one određene šanse u tim određenim dijelovima utakmice, kad imaš priliku da se odvojiš na 2-3 razlike jer onda i jednostavnije igraš. Mi imamo dosta mladu ekipu, s izuzetkom Suka, Puljića i čak mogu reći da je Krešo Prlić iskusan igrač, momak od 22 godine, i moramo biti zadovoljni s ova 3 boda – izjavio je novi trener Murse Tomo Paun.

Sve u svemu, zanimljiva utakmica u Osijeku gdje je Mursa ipak kontrolirala puno veći dio utakmice, a Sisčani su samo iskoristili svoju priliku kada im se pružila. Na kraju su bili vrlo blizu da iz Gradskog vrta odu s barem jednim bodom, a da su poveli 1-2 u setovima tko zna kako bi se situacija odvijala. Ovako su Osječani uzeli puni plijen i opasno pušu za vratom četvrtoplasiranom Centrometalu. Idućeg tjedna ekipa Murse putuje u goste zagrebačkoj Mladosti, a Sisak dočekuje Centrometal.

Autor: Mario Šalinger

 


Izdvojeno

Reci što misliš!