Sport / Odbojka

Uz sedmog igrača Mursa do pobjede protiv Mladosti

Uz sedmog igrača Mursa do pobjede protiv Mladosti

Iako možda po bodovnom stanju ova utakmica nije derbi, kada igraju osječka Mursa i zagrebačka Mladost to je zadnjih nekoliko sezona uvijek derbi. I kao takav večeras je opravdao očekivanja, a u super zanimljivoj utakmici na kraju je slavila osječka Mursa rezultatom 3-2 (25-18 25-18 20-25 27-29 16-14).

Iako i sam rezultat sugerira da je utakmica bila tijesna, Mursa je sve mogla riješiti u četvrtom setu i uzeti pun plijen. No, krenimo redom. Već na samom početku Mursa kreće jako odlučno i silovito. Već na prvom time-outu imaju prednost od 8-5, a na servise Papa dolaze do 11-5. Do drugog tehničkog time-outa Mladost se uspijela približiti na 16-13 i 17-15, no tada Prlić prolazi za 18-15. Najzanimljivi potez utakmice i prijelomnica seta je bila kada je Celan jedva stigao loptu i nogom ju vratio svojoj ekipi koja ju je samo vratila Mladostašima, no Trusić sam blokira napad Mladosti i svojoj momčadi donosi prednost od 4 razlike, a publiku baca u delirij. Celan ponovno silovito servira, Mladostaši loše primaju i nabacuju loptu Prliću koji to koristi i poentira za 20-15. Do kraja seta je Mursa lako slavila 25-18.

Mladostaši kao da još uvijek ne vjeruju što se događa, ove sezone su u oba navrata lako slavili s 3-0 protiv Murse, ali večeras su shvatili da je ovo ipak neka druga Mursa. Mursa i u drugom setu kreće silovito. Već imaju početnu prednost od 3-1 koju cijelo vrijeme održavaju. Kod 11-10 smo vidjeli odlično kuhanje tehničara Papa, a zatim i nekoliko poena kasnije kada odlično kuha jednom rukom iza sebe i svoju momčad odvodi na 14-11. Za 17-13 odlično kuha i Prlić, a zatim i danas odlični Celan blokom donosi 5 poena prednosti. Sedlaček odličnom dijagonalom smanjuje zaostatak, no Mursa i drugim setom prolazi poput brzog vlaka i uzima set rezultatom 25-18.

mok mursa1

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U trećem setu se napokon bude Mladostaši. Imaju početnu prednost od 2-4, no do tehničkog time-outa ju već gube. Ipak, kod 10-10 se dogodila prijelomnica seta kada su Mladostaši s četiri uzastopna poena došli do 10-14 i lagano priveli set kraju.

I u četvrtom setu Mladost kreće jako dobro. Za 1-3 odlično blokiraju Osječane, no tada na red dolazi Robert Celan. Odličnim as servisom vraća svoju ekipu na 3-3, ponovo odlično servira i vraća loptu Mursašima što koristi kapetan Suk i silovito poentira za 4-3. Celan ponovno odličnim servisom priprema, ovoga puta sebi, teren i odlično prolazi iz drugog reda za prednost 5-3. Na prvom tehničkom-time outu je 8-5, a zatim i Puljić odlično blokira 10-6. Kod 15-10 za Mursu, gostujući trener Nojić se odlučio za time-out jer je vidio da utakmica ide u pogubnom smjeru za njih. Vratila se Mladost na 17-16, no opet ulaze u crnu rupu i Celan to koristi za 21-17. Za 21-19 smanjuje Strahija odličnim servisom, no Celan ponovno prolazi za 22-19. No tada odlično radi blok gostiju koji dolaze u potpunu ravnopravnost. Ipak, Mursa ponovno dobiva 2 poena i rezultat je 24-22, a to znači i dvije vezane meč lopte za Mursu. Pap daje loptu kapetanu Suku, ali blok gostiju je ponovno odličan. Mursaši su žestoko protestirali i tražili poen, palo je i nekoliko ružnih riječi na što je glavni sudac reagirao i kaznio Mursu, a to je značilo poen za Mladost i 24-24. Još uvijek pod dojmom što se dogodilo, Mursa ne uspijeva posložiti redove te gube i treći poen za redom. Igralo se poen za poen sve do 27-28 kada je Mladost zaključala set.

Kada se mislilo da je na pomolu veliki preokret, najiskusniji igrač na terenu Robert Celan je uzeo stvar u svoje ruke. Jakim servisima je pravio velike probleme gostima i na početku petoga seta je svojoj momčadi donio veliku prednost od 4-0. Mladost se približava na 4-2 i 6-5, no prvo Oršolić poentira za 8-6, a zatim odličnim blokom Mursa odlazi na 9-6. HAOK se približava na 10-9 i trener Paun je primoran zvati time-out. Mursa ponovno odlazi na 13-9, ali danas odlični Sedlaček silovitim poenima vraća svoju ekipu na minimalni zaostatak od 13-12. Mursa je ponovno imala dvije vezane meč lopte, no Mladost je opet to sve vratila i došla na 14-14. Ipak, Mursa se pribrala i na kraju ipak zasluženo slavila i osvojila 2 vrlo važna boda.

mok mursa2

-Prvo moram pohvaliti publiku koja je bila u većem broju nego prijašnjih utakmica, bili su glasni, doista je atmosfera bila lijepa za igru. Naravno da cijenimo protivnika koji ima široku klupu i trener je cijelo vrijeme rotirao. U trećem setu pad koncentracije, možda malo čak i prevelika želja da pobjedimo, previše grešaka, a ipak te greške nas nisu smjele izbaciti iz takta, ali ipak mislim da je to sve normalno i sportski. Mi smo se morali vratiti u petom setu koji je bio snažan, nabijen i emotivan te su se opet dogodile neke greške, međutim ova ekipa kada je zdrava, kada je dobro raspoložena sigurno može pobjediti svakoga – zaključio je Robert Celan.

Ovo je bila prva utakmica pod projektom ''Osječki 7. igrač'' i sa sigurnošću možemo reći kako ovaj projekt ide u jako dobrom smjeru. Cilj je vratiti sjaj osječkom sportu i povećati gledanost, a na današnjoj utakmici je bila lijepa posjećenost, ali sigurno bi bila još i veća da nije padala ledena kiša pred početak utakmice. U pauzama između setova su uvedene nagradne igre u kojima nekoliko gledatelja silazi u teren i pokušava loptom pogoditi određenu metu. Isto tako uključena su djeca iz osnovnih škola kako bi se popularizirala odbojka, a danas smo na terenu vidjeli navijačice jedne osnovne škole koje su na svakom tehničkom time-outu izvodile plesnu točku. Organizacija je bila na vrhunskoj razini i ovakve odbojkaške utakmice zaista mogu biti kvalitetan i zabavan obiteljski izlazak.

U idućem kolu Mursa dočekuje Mladost iz Kaštele, a HAOK Mladost putuje u Sisak.

Autor: Mario Šalinger


Izdvojeno

Reci što misliš!