Sport / Odbojka

Mursa preokrenula nemoguće

Mursa preokrenula nemoguće

U prvoj utakmici četvrtfinala prvenstva Hrvatske Mursa je gostovala na vrlo neugodnom terenu u Črečanu. Centrometal je imao 2-0, međutim momčad Tome Paune je pokazala veliki karakter te u velikom stilu i infarktnoj utakmici slavila 2-3 (25-15 25-16 20-25 19-25 17-19).



Centrometal je krenuo strašno silovito u utakmicu. Na servise kapetana Posavca Centrometal odlazi na 8-3, a ubrzo i na 16-9. Kurteš i Vincek su silovito prolazili blok Murse i ubrzo je semafor pokazivao rezultat 25-15.

Prvi bloker Puljić nije otputovao zbog privatnih razloga, a prvi libero Marinović također nije bio u rosteru. Prlić koji inače igra korektora, morao je preuzeti poziciju srednjeg blokera uz Trusića, a kapetan Suk je bio na poziciji korektora. Uz tako izmiješani sastav u prva dva seta, Mursa se niti u drugom setu nije snašla. Centrometal ponovno silovit, Gotal odlično dijeli lopte i na prvom tehničkom time-outu Centrometal vodi 8-3, a na drugom 16-9. Blijeda Mursa do tog trenutka baš ništa nije pokazala, ali nakon drugog tehničkog time-outa gledamo prve znakove buđenja. Došla je Mursa do 16-13 i imala odličnu priliku za 16-14, međutim to nisu iskoristili, a Centrometal je brzinski riješio i drugi set u svoju korist rezultatom 25-16.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Centrometal i dalje igra svoju igru, a trener Paun traži rješenje. Suka stavlja na poziciju primača uz Celana i libera Ivana Oršolića, a Prlić preuzima poziciju korektora, dok je njegovo mjesto srednjaka zauzeo junior Jozić. Mursa napokon kreće odlučno, prvo imaju prednost od 4-6, a kod 7-11 je domaći trener zatražio time-out. Mursa ništa ne prepušta slučaju i cijelo vrijeme održavaju stečenu prednost te osvajaju treći set.

Taktika Pauna se isplatila, Mursa i dalje nastavlja odlučno i već na početku četvrtog seta imaju prednost 1-4 gdje trener domaćih ponovno traži time-out. Na drugom tehničkom time-outu Mursa je imala prednost od 12-16, a tu je prednost također znalački održala za osvajanje četvrtog seta.

U petom setu čista lutrija. Nijedna momčad se nije mogla odvojiti na dva poena razlike sve do 12-10 kada je Centrometal prvi imao značajnu prednost. Mursa vraća na 12-11, a zatim dolaze na 12-12, iako su se domaćini tužili da je bio block-out, međutim suci su svoju odluku donijeli i nisu ju mijenjali. Imao je Centrometal dvije meč lopte kod 14-13 i 15-14, međutim Mursaši su sve prijetnje vrlo lako uklonili i došli do prednosti od 15-16. Igralo se tako do 17-18 kada je Mursa svoju treću meč loptu iskoristila za veliko veselje na terenu.

Infarktna završnica u kojoj je Mursa ipak izvukla pobjedu, a Centrometal je gotovo imao riješenu utakmicu. U redovima Centrometala treba istaknuti tehničara Gotala koji je izvanredno dijelio lopte, kao i Kurteša i Vinceka koji su silovito i precizno prolazili. Kapetan Posavec je odlično servirao i pravio probleme u redovima Murse na prijemu.

U prva dva seta Mursa nikako ne može biti zadovoljna onim što je pokazala, ali zato je nakon toga sve bilo posloženo i Mursa je napokon izgledala uigrano. Trener Paun je napravio ključne izmjene u svojim redovima i to je itekako urodilo plodom. Ivan Oršolić je fantastično odradio posao na mjestu libera, a riječ je o momku koji ima 17 godina i koji uopće nema iskustva u ovakvim utakmicama koje su izuzetno važne. 39.-godišnji Robert Celan je pokazao koliko još uvijek energije ima u sebi i koliko je važan kotač u ovoj ekipi. Na prijemu je bio odličan, ali u polju se bacao doslovno na svaku loptu. Kapetan Suk je odličnim servisima napravio razliku u ključnim trenucima, a Krešo Prlić odlično prolazio na mjestu korektora. Nikako ne smijemo zaboraviti blokere Trusića i Jozića, a pogotovo moramo pohvaliti Jozića koji je u ovakvoj ključnoj utakmici odlično servirao i pravio mini serije na svoj servis, a također je upisao i nekoliko blokova. Riječ je također o junioru od 18 godina. A tehničar Šućur je odigrao utakmicu vrijednu svakog respekta. Iako u prva dva seta nije bio u najboljem izdanju, u trećem je proigrao i pronašao zajednički jezik sa svojim suigračima. I on je također junior od 18 godina i iz ovog se može iščitati koliku snagu Mursa već sada posjeduje u mladim igračima. S tri juniora u prvoj postavi, u ovako važnoj utakmici, s 2-0 preokrenuti na 2-3 je velik i nevjerojatan rezultat.

Međutim, ništa još nije gotovo jer se igra na dvije dobivene utakmice. Svakako važna pobjeda i velik posao, međutim posao se mora odraditi još u Osijeku i Mursa je u polufinalu Hrvatske!

I zato, Mursa & 7. igrač, četvrtak, 20.3. u 18 sati – mala dvorana ''Gradski vrt''. Vidimo se!

Autor: Mario Šalinger

 


Izdvojeno

Reci što misliš!