Sport / Odbojka

Mursa krenula pobjedom

Mursa krenula pobjedom

MOK Mursa-Osijek zasluženo je slavila na početku prvenstva protiv HAOK Mladosti nakon 126 minuta igre rezultatom 3-2 (17-25 26-24 26-28 25-19 16-14).



Mursaši su krenuli vrlo odlučno, poveli su s 5-2 odličnom igrom i servisima Tomislava Suka, ali ubrzo gube prednost i gube 7-9. Na tehničkom time-outu prednost ima Mladost 11-12, ali ubrzo se odvajaju. Tako je pri rezultatu 16-19 strateg domaćih, Tomo Paun, primoran zvati prvi time-out u susretu, međutim spasa za prvi set nije bilo. Fran Peterlin as servisom zaključuje prvi set i sa sigurnošću možemo reći da je upravo on prvo ime prvoga seta.

Na samome početku drugoga seta vidjeli smo jedan vrlo atraktivan poen gdje su Osječani loše primili servis, ali tehničar Jurica Šućur trči na suparničku polovicu ispod mreže i stiže loptu te odlično nabacuje Suku za vrlo atraktivan poen Murse. Na tehničkom time-outu Mursa vodi 12-10, a zatim Prlić odličnim servisom donosi prednost od 13-10. Dvama uzastopnim blokovima Mladostaši prelaze u vodstvo 13-14 i trener Paun zove time-out. Mursa prelazi u vodstvo 20-18 odličnim float servisima Jurice Šućura, ali situacija se ponovno zakuhava i set se riješio blokom Bogdanovića za 26-24. Bogdanović je novo pojačanje Murse, a prešao je u Mursu upravo iz redova HAOK Mladosti.

U trećem setu dosta oscilacija jedne i druge momčadi. Mladost je povela 4-7, a u jednom trenutku su imali 9-14. Mursa je je polako stizala prednost, a prijelomni trenutak se dogodio kod 15-18 kada je Luka Vranješ pogodio as servis, a zatim je Mursa potpuno poravnala rezultat na 18-18. To je trenera Mišina natjeralo na time-out. Mursa se odvojila na 22-19, ali kod 22-20 lopta se od mreže odbila u polje Murse i Tomo Paun traži odmor za svoju ekipu. Vojak tuče silovito za 23-21, ali Mladostaši rade 3 uzastopna poena i set riješavaju na razliku.

U četvrtom setu Mladost vodi 0-3, ali tada na servis dolazi Davor Bogdanović koji, uz pomoć svoje ekipe, radi seriju od čak 9 poena i već tada su stvari postale jasne kome će pripasti set.

U petom setu infarktna završnica. Prvo ime petoga seta je zasigurno Krešimir Prlić. Mursa je imala vodstvo od 9-6, ali uz dva promašaja Prlića po dijagonali, Mladost je došla na 9-9. Na nešto lošije nabačenu loptu, Prlić pogađa antenu i dovodi Mladost u vodstvo. Ipak, uspio se iskupiti za sve gdje je zadnja tri poena Murse donio upravo on, a ujedno pobjedu i veliko veselje svojoj ekipi.

-Pet setova, s Mladostašima jednostavno nikako ne može kraće. Nadali smo se da ćemo to uspjeti ranije riješiti, ali infarktna završnica i hvala Bogu pa je ipak otišla na našu stranu. Mladost je ipak Mladost, ali mi smo očekivali slabiji otpor. Iako je Mladost oslabljena u odnosu na prošlu sezonu, dečki su zaista i dalje na zavidnoj razini. Mi ćemo morati poboljšati neke stvari, ali dobro, tek je početak sezone, imamo vremena do play-offa. Ja sam bio bolestan 7-8 dana, još neki dečki su također bili bolesni i malo nas je i to poremetilo. Nije nam to nikakav alibi, ali opet treba i to sve uzeti u obzir, najbitnija je pobjeda – izjavio je Luka Vranješ koji je u igru ušao s klupe.

Mursa se dosta tražila. Strateg domaćih dosta je rotirao i tražio idealnu postavu, pa su tako od prve postave ostali tek Prlić, Puljić i libero Marko Oršolić koji su ujedno odigrali i cijelu utakmicu. Davor Bogdanović je odigrao odličnu utakmicu, što u obrani, a što u napadačkom dijelu. Također, srednjak Kristijan Šućur je radio dosta problema servisom i u određenim trenucima susreta donio onaj potreban impuls svojoj momčadi.

U idućem kolu Mursa gostuje u Rijeci, a Mladost dočekuje Sisak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Autor: Mario Šalinger

 


Izdvojeno

Reci što misliš!