Sport / Odbojka

Mursa i dalje niže pobjede

Mursa i dalje niže pobjede

Odbojkaši Karlovca ponovno nisu uspjeli ostvariti pobjedu na domaćem terenu. Ovoga puta od njih je bila osječka Mursa koja je uvjerljivo slavila rezultatom 0-3 (19-25 22-25 15-25).

Karlovčani nisu uspjeli ponoviti prošlu sezonu kada su neočekivano pobjedili Mursu i izbacili ju iz kupa. Naprotiv, Mursa je odigrala najbolju utakmicu sezone, a Karlovac možda i najgoru što je rezultiralo laganom pobjedom Murse. Karlovčani su se borili, u prvom i drugom setu su se držali do tehničkog time-outu, ali u završnici setova je Mursa bila daleko bolja i konkretnija i niti u jednom trenutku pitanje pobjednika seta nije dolazilo u pitanje.

Mursa je na put krenula bez kapetana Suka pa je tako na prijemu započeo Marko Kepčija, ovosezonsko pojačanje Murse. Srednji bloker Puljić se nije dobro osjećao pred početak utakmice pa je neočekivano uskočio Domagoj Jurič koji je odigrao utakmicu vrijednu svakog respekta, prolaz i blok na razini, a servis perfektan. Karlovčani nisu uspjeli napasti Mursu servisom, svi su napadali float servisom što je bila laka zadaća za libera Ivana Oršolića i primače Kepčiju i Bogdanoviča. Tehničar Šućur je imao na svojoj strani vrlo raspoložene pucače Prlića i Kepčiju koji su prolazili gotovo sve, a kod Karlovčana je bio raspoložen i konkretan tek Dino Jakšić koji je priznao da su u defenzivnom dijelu potpuno zakazali.

-Mi u svojoj dvorani danas nismo pokazali ono što inače pokazujemo i nismo bili dovoljno agresivni na servisu, a u obrani su nam padale lopte koje, po meni, nisu trebale pasti. Prijem je bio malo lošiji nego inače, a mi protiv ovako visokog bloka ne možemo igrati bez dobrog prijema. U Rijeci smo jako dobro igrali obranu, a danas obrana jednostavno nije bila na razini, možda smo i previše respektirali Mursu, ali definitivno ni obrana, ni servis, ni agresivnost danas nisu bili na razini i zato je rezultat 3-0 za Mursu – izjavio je nakon utakmice primač Karlovca Dino Jakšić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tako je Mursa zadržala vodeću poziciju prvenstva, a Karlovčani su ostali šesti. U idućem kolu Mursa dočekuje Rovinj, a Karlovac gostuje u Sisku. U međuvremenu, sredinom tjedna se igraju kup utakmice.

Autor: Mario Šalinger


Izdvojeno

Reci što misliš!