Sport / Odbojka

Mursa ide po finale u Zagreb

Mursa ide po finale u Zagreb

Odbojkaši s Drave uspješno su odradili drugu utakmicu play-offa protiv zagrebačke Mladosti. U solidno popunjenoj maloj dvorani Gradski vrt, Mursaši su slavili s 3-1 (25-18 25-20 23-25 25-18).



Daleko od toga da je to bila lagana utakmica. Rezultatski gledajući, drame nije bilo, ali vrlo lako smo mogli gledati peti set. Podsjetimo, u Zagrebu su osječki odbojkaši imali prednost od 2-0, ali to nisu uspjeli realizirati te je Mladost dobila prvi ogled s 3-2.

Umalo se dogodila slična situacija. Mursa je ponovno imala 2-0 i Mladostaša jednostavno nije bilo na terenu, Mursa je dirigirala tempo igre, sve je išlo na njihov mlin. Tehničar Mladosti, Krunoslav Strahija, je izašao iz igre zbog ozljede gležnja, a Martinko je svoj posao odradio vrlo dobro. Mladost se malo razigrala, uzela je treći set rezultatom 23-25, a Mursa je u tim trenucima izgledala kao da oni gube 2-1 i kao da je sve gotovo.

Upravo se takav izgled ekipe odrazio i na četvrti set gdje je Mladost povela s čak 4-0 i već se pomislilo kako ćemo gledati peti set i reprizu iz Zagreba. Ali već na tehničkom time-outu Mursa je imala vodstvo od 12-11. Ubrzo je Mursa imala i 15-12, a sve lopte koje su bile na ''nož'', suci su dali Osječanima na što su gosti žestoko protestirali. Na kraju završetak seta od 25-18 izgleda vrlo lak, ali daleko je to od stanja kakvo je bilo na terenu.

- Jučerašnja utakmica je odlučivala o mnogo toga i drago mi je što je završila u našu korist. Počeli smo slično kao i prošle subote u Zagrebu, s pobjedničkim setom, no ovoga puta smo održali koncentraciju i igru na nivou. Pokazali smo napredak u odnosu na protekle utakmice, nismo dopustili da nam se potkrade mnogo pogrješaka i to je rezultiralo pobjedom. Startao sam s klupe, svoju priliku sam dobio u drugom setu i nadam se da sam uz pomoć ostatka ekipe i publike, koja se ovoga puta pojavila u malo većem broju, pridonio pobjedi – izjavio je primač Murse Josip Vojak koji je odigrao odličnu utakmicu.

Kapetan Murse, Tomislav Suk, odličan je posao radio svojim servisima kao i u Zagrebu. Za njegove servise Mladostaši nisu imali recepta, a u napadu je također bio odličan.

Sada slijedi majstorica u Zagrebu koja će odlučiti tko će igrati u finalnoj seriji za prvaka Hrvatske. Spomenimo da je OK Marina Kaštela svoj posao odradila jučer u Sisku u napetoj utakmici u 5 setova te tako dobila polufinalnu seriju s 2-0.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Autor: Mario Šalinger

   


Izdvojeno

Reci što misliš!