Sport / Odbojka

Linga najbolja na turniru u Belišću

Linga najbolja na turniru u Belišću

Dana 12.03.2016. g, na mlađekadetskom turniru u Belišću sudjelovale su četiri najbolje ekipe navedenog uzrasta, OK Linga, OK Đakovo, OK Belišće i ŽOK Osijek 06.



Nakon napetih polufinala, koja su se istovremeno odigravala u 15 h, između OK Linge i OK Belišće, te OK Đakova i ŽOK-a Osijek 06, igračice OK Linge i Žok-a Osijek 06 plasirale su se u finale, dok su igračice Ok Belišća i Ok Đakova igrale utakmicu za 3. mjesto.

Mlade igračice OK Linge, predvođene trenericom Mihaelom Grbavica, rezultatom 2:0, potvrdile su kvalitet koji su već nebrojeno puta pokazale i dokazale na terenu, i zasluženo zauzele pobjedničko postolje.

Drugo mjesto pripalo je mlađim kadetkinjama Žok-a Osijek 06, dok su treće mjesto osvojile igračice OK Đakova.

Tom prilikom trenerica Mihaela Grbavica je kratko izjavila:

„Želim pohvaliti vrijedne djevojčice uzrasta 2001. i 2002. godišta, koje su ove sezone izuzetne. Mislim da su zaslužile ovo zlato, iste djevojčice su vodeće na tablici 3. seniorske lige u konkurenciji puno starijih djevojaka i ovom bi prilikom iskreno zahvalila svim klubovima koji s nama odigravaju ligu, što su protiv nas dovodile svoje najjače moguće sastave, igračice dvojno registrirane na više rangove (2. i 1. lige), te nam na taj način ustvari pomogli da se što bolje pripremimo za ovo natjecanje u kojem smo, barem što se naše regije tiče, nepobjedivi.

Pred nama je i Državno prvenstvo u Rovinju, na koje putujemo idući tjedan, i kao nositelji skupine, ponosno ćemo predstavljati našu regiju i naš grad. Izuzetno smo ponosni svim svojim vrijednim djevojčicama, koje jako puno i redovno treniraju i daju svoj maximum uvijek u svugdje. Ovim putem želim još jednom pohvaliti suradnju koju već 2. godinu za redom imamo sa OK Čepin. Za nastup u mlađe kadetskim kategorijama slažemo zajedničke selekcije. Prošle godine naše su mlađe kadetkinje nastupale u čepinskoj selekciji te također bile prvakinje regije, a na državnom prvenstvu osvojile sjajno 3. mjesto. Pošto 90% prošlogodišnje ekipe ima pravo nastupa i ove godine, sigurni smo da ćemo u Rovinju našim suparnicama priuštiti puno borbe, a publici pokazati kvalitetnu i lijepu igru.

Zahvaljujem potpori uprave obaju klubova, te roditeljima, koji su nam „vjetar u leđa“ u svakom našem pothvatu, zahvaljujem trenerima Jasminu Mašiću i prof. Ivanu Pospišilu na izuzetno jednostavnoj i kvalitetnoj suradnji, a najviše od svega zahvaljujem svojim igračicama, na svom trudu koji u naš zajednički rad ulažu i povjerenju u moj rad i znanje koje im se svakodnevno trudim što bolje prenijeti.
U pogonu imamo i prekrasnih, talentiranih još mlađih igračica, za koje ćete tek čuti..u generacijama koje tek dolaze, talent i vrijeme su na našoj strani. Od najmanjih supermini preko mini odbojkašica, mlađih kadetkinja koje na „scenu“ izlaze slijedeće sezone, očekujemo da prate rezultate „starijih“ djevojčica kojima medalje oko vrata zveckaju gdje god nastupe.“

Za mlađe kadetsku selekciju OK Linga – Ok Čepin nastupile su: Mika Grbavica, Ivana Lovrić, Petra Purgar, Lara Matusina, Petra Dugandžić, Maria Karla Mak, Ira Merkaš, Lea Bešlić, Nora Đurić, Matea Tomas, Jana Lukačević, Marija Mijić, Nina Milović, Ana Budalić.

   


Izdvojeno

Reci što misliš!