Sport / Odbojka

''Pčelica'' mini gradska liga: dominacija OK Čepin i OK Linge

''Pčelica'' mini gradska liga: dominacija OK Čepin i OK Linge

U 9. po redu turniru u organizaciji Odbojkaškog saveza Grada Osijeka dana 22. svibnja 2016. g. završena je Gradska liga mini odbojke "Pčelica". U njoj je ove godine sudjelovalo 10 ekipa, dvije više no prošle sezone. Bitno je istaknuti kako je očit napredak svih igračica i igrača u odnosu na početak sezone, što se najviše može zahvaliti igranju upravo ove mini lige.



Kao i prošle godine, kada je prvi put Pčelica organizirana, na prvoj i drugoj poziciji uvjerljivo su kroz cijelu sezonu dominirali Ok Čepin i Ok Linga, čime su potvrdili svoju kvalitetu i kontinuitet u radu s mladim igračicama. Treće mjesto pripalo je igračicama Žok-a „Osijek 06“.

Za broncu su se danas do samoga kraja turnira borili Mok „Mursa“ i Žok „Osijek 06“. Nakon tijesne razlike u količniku setova, bronca je u konačnici pripala djevojčicama iz Žok-a Osijek 06.

Ovom prigodom trenerica Ok „Linge“ Mihaela Grbavica je izjavila:
Pravi je užitak gledati kako djeca napreduju i igrački stasaju. Napredak je očit u svim ekipama koje su sudjelovale, a posebno se ponosimo svojim Lingama, još jednoj perspektivnoj generaciji 2003. godišta, brončanim na Prvenstvu SiB-a; 6. u državi; 2. u Gradskoj ligi Pčelice. Priključile su se u ovoj prebogatoj sezoni svojim prethodnicama, generacijama 2001. i 2002. koje su ove godine poosvajale sve što se moglo osvojiti (regionalne mlađe kadetske prvakinje, Državne prvakinje mlađe kadetske kategoriji, prvakinje 3. seniorske lige regije istok). Visoka generacija 2003. kreće u mlađekadetske vode, čeka ih puno posla, ali vrijedne su i ustrajne i ne sumnjamo da će biti sjajne i u novim izazovima koji su pred njima. Sezona je službeno ovim turnirom i završila, pred nama je puno putovanja, prijateljskih turnira po Hrvatskoj i Vojvodini, kvalifikacije za Sportske igre mladih, turniri odbojke na pijesku, treninzi, druženje i zabava za sve koji su s nama i koji će nam se tek priključiti. Zahvaljujemo svima koji su kroz ovu napetu i prekrasnu sezonu bili uz nas (najviše roditeljima i prijateljima) i pozivamo ih sve da nas i dalje prate i podupiru.“

Osim O“Linge“ i Ok „Čepina“, na turniru su ove sezone sudjelovali: Mok „Mursa“, Mok „Željezničar“, Žok „Osijek 06“, Žok „Ferivi“ Višnjevac, OK „Bilje“, Žok „Vitez 11“, AOK „Osijek“, OK „Jug 2“.

L.B.


Izdvojeno

Reci što misliš!