Sport / Odbojka

Legice - pobjedice Državne završnice Sportskih igara mladih

Legice - pobjedice Državne završnice Sportskih igara mladih

Ženska ekipa ŽOK OSIJEK iz Osijeka danas je u Splitu osvojila prvo mjesto u odbojci za godište 1998. i mlađi i postala prvak Državne završnice Sportskih igara mladih u odbojci u svojoj kategoriji.

Ženska ekipa LEGICE iz Osijeka danas je u Splitu osvojila prvo mjesto u odbojci za godište 2001. i mlađi i postala prvak Državne završnice u Spitu u svojoj kategoriji te su se plasirali na Veliko međunarodno finale Sportskih igara mladih gdje će se natjecati s ekipama iz Bosne i Hercegovine i Srbije od 22.-26.8.2016.

Sportske igre mladih, najmasovnija su sportsko amaterska manifestacija u ovom dijelu Europe, a ove godine obilježavaju jubilarnu 20. godišnjicu. Natjecanja u sklopu Sportskih igara mladih i Velike turneje radosti započela su koncem travnja, a natjecalo se 61.420 djece.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Splitu je 1.8.2016. započela Državna završnica, a ukupan broj djece koja se natječu u završnim natjecanjima je 3.540.

Sportske igre mladih organizirane su pod pokroviteljstvom Međunarodnog Olimpijskog odbora i Europske komisije, a podržavaju ih ambasadori Sportskih igara mladih – javne osobe iz svijeta sporta i gospodarstva koje prepoznaju važnost rada s djecom i mladima. Ove godine podršku je dao i ambasador Sportskih igara mladih Luka Modrić koji je povodom otvaranja Igara naglasio: “Prijavite se na Sportske igre mladih! Svi smo mi nekad bili djeca i moja uloga ovdje je jedno veliko priznanje. Želim da i moja djeca sudjeluju u ovoj prekrasnoj sportskoj manifestaciji.“.

Tihomir Gudić, tehnički direktor Sportskih igara mladih naglasio je: “Mi zaista želimo, barem na kratko, maknuti djecu s računala, ulica i zadimljenih kafića. Djeca to prepoznaju i zato se iz godine u godinu sve više prijavljuju. Djeca se ovdje zabavljaju, stječu prijatelje, a uz to uče o timskom radu i odgovornosti. To su neprocjenjiva iskustva, a ništa ih ne koštaju jer je za djecu sve, od prijevoza i prehrane pa do smještaja, potpuno besplatno. Naravno, teško je to sve organizirati i zato na Igrama radi, ne računajući volontere, oko 700 ljudi. No svi mi, zaista, radimo s velikim entuzijazmom i prije svega srcem, jer znam kakve vrijednosti ove Igre usađuju mladima i koliko je to značajno našem društvu.“

Prve Sportske igre mladih organizirane su 1996. godine u Splitu, s ciljem da omoguće svim osnovcima i srednjoškolcim sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta.

   


Izdvojeno

Reci što misliš!