Sport / Nogomet

Novi standard, nove cijene

Osijek seli na Pampas, navijači čekaju cijenu ulaznica za novu razinu luksuza

Osijek seli na Pampas, navijači čekaju cijenu ulaznica za novu razinu luksuza
NK Osijek

Završila je era NK Osijeka na Gradskom vrtu, a s time stižu i brojne promjene

Nogometni klub Osijek dugo je slovio kao klub s najjeftinijim ulaznicama u ligi, ali to će se zasigurno promijeniti s početkom nove sezone. Nagnalo je to i navijače na nagađanja koliko će platiti luksuz gledanja utakmica na najmodernijem hrvatskom stadionu, onom na Pampasu.

Protekle sezone Osijek je svojim pretplatnicima poklonio besplatan ulaz za drugi dio sezone pa možemo s pravom reći kako je one najvjernije i razmazio. Njima zasigurno neće "sjesti" cijena koja će zasigurno biti višestruko veća od dosadašnjih 30-ak eura za istok, odnosno 40-ak za zapad ili samo 15 za djecu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Očekujem kako će klub nagraditi one koji su kisnuli na Gradskom vrtu i prije svega omogućiti prvokup vjernim pretplatnicima", kaže nam Marko koji očekuje i kako će cijene biti nešto povoljnije upravo za njega i ostale fanatike s istoka: "Realno, ne očekujem cijene veće od 80 eura za istočnu tribinu i to bi mogao "progutati"".

No, neslužbeno, iz kluba dolaze informacije kako će ulaznice biti ipak nešto skuplje negoli to možda navijači i očekuju, a sve to pravda se visokim standardom i do sad neviđenim komforom na HNL stadionima. Pokušali smo iz kluba dobiti i službeni komentar, ali bez uspjeha.

Stadion Pampas, svibanj 2023. Fotogalerija

Direktor Vladimir Čohar pak za Bijelo-plavu reviju, kao i prilikom obilaska stadiona, rekao je kako neće biti udaraca po džepu.

"Moramo biti svjesni i vremena u kojem živimo i platežne moći građana. Ulaznice će naravno biti nešto skuplje, no cilj nam je da što više ljudi dođe na Pampas, a ne da si netko ne može priuštiti", rekao je Čohar.

Novi pretplatnici očekuju europske cijene

Dosta je pak i onih koji do sad nisu pohodili utakmice Osijeka, ali će dolaskom Pampasa to zasigurno činiti. Njima čini se veće cijene neće predstavljati problem.

"Želim svoje mjesto, krov nad glavom i sve ono što nosi novi stadion. Živio sam vani neko vrijeme i tamo je normalno da nema ulaznice ispod 20 eura. Kod nas očekujem godišnje na razini od 150 do 200 eura što je ipak puno manje nego vani. Koliko god budu, kupit ću za sebe i obitelj", kaže nam Tomislav.

Kohorta će pak svoje mjesto naći iza južnog gola, a tamo se ipak očekuju nešto niže cijene. Tako će sigurno biti i za one koji će kupovati obiteljske ulaznice za na rubovima tribina. 

"Do sad smo išli obiteljski i svakako planiramo i dalje. Plan je uključiti i suprugu kojoj se Gradski vrt nije sviđao", kaže nam Mario.

Klub još važe koje cijene će odrediti, a zasigurno će puno ovisiti i o tome hoće li Osijek složiti konkurentnu ekipu za novi stadion. Ukoliko ekipa bude u borbi za najviše pozicije, ne sumnjamo kako će se tražiti ulaznica više bez obzira na cijenu.

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!