Sport / Nogomet

realiziran transfer

Mladi Osijekov igrač potpisao za Bayern i postao najskuplje transferirani hrvatski igrač do 16 godina

Mladi Osijekov igrač potpisao za Bayern i postao najskuplje transferirani hrvatski igrač do 16 godina
Twitter

Mladi stoper Osijeka potpisao je višegodišnji ugovor s bavarskim velikanom

Veliki transfer napravio je jedan od najtalentiranijih hrvatskih braniča, 16-godišnji Ljubo Puljić. Potpisao je višegodišnji ugovor s Bayernom gdje će se priključiti U-17 momčadi bavarskog velikana.

Puljić je rođen 31. svibnja 2007. u Vinkovcima u istočnoj Hrvatskoj, a od zime 2018. igrao je za mlađe selekcije Osijeka. U posljednje vrijeme, kao U-16 igrač, bio je redovit na popisima Hrvatske U-17 reprezentacije te je bio redoviti dio momčadi na U-17 Europskom prvenstvu u Mađarskoj i zabio u remiju protiv Nizozemske.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ljubo je snažan branič sa čvrstim pristupom. Ima odličan mentalitet i uvijek daje sve od sebe na terenu za svoju momčad. Osim toga, ima odličan karakter. Jako smo zadovoljni što je naš skautski tim oko planera momčadi Floriana Zahna uspio provesti ovu promjenu s velikom snagom i što se Ljubo seli u kampus", rekao je Halil Altintop, sportski direktor Bayernovog omladinskog pogona.

Kako javljaju Sportske novosti Osijek će od ovog transfera zaraditi 2.8 milijuna eura, a Puljić će postati najskuplje transferirani hrvatski igrač do 16 godina. Navode i da je mladi stoper potpisao ugovor s Bayernom na tri godine plus jedna.

U Bayernu će ga u mlađim kategorijama dočekati i nekadašnji talent Slaven Belupa Lovro Zvonarek koji je dvije godine stariji od mladog stopera.


Izdvojeno

Reci što misliš!