Sport / Nogomet

sjajni lovrić i mierez

Osijek zabio četiri gola i lakoćom sredio Šibenik

Osijek zabio četiri gola i lakoćom sredio Šibenik
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Osijek nije dozvolio iznenađenje i sigurnom pobjedom ide u zadnje kolo i oproštaj od Gradskog vrta

Velik je teret bio na igračima Stjepana Tomasa, ali su ga netipično za ovu sezonu dobro nosili na svojim leđima. Slavio je Osijek s visokih 1:4 u Šibeniku i tako u zadnje kolo ulazi puno mirnije negoli je to bilo prije ove utakmice.

Sjajno je krenula utakmica za Osječane koji su već u 3. minuti stigli do vodstva. Danas odlični Lovrić dobro je kombinirao s Mierezom, ubacio pred gol domaćina, a tamo se Mina nije najbolje snašao i poslao loptu u svoju mrežu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Šibenik je jalovo pokušavao doći do vrata Malenice, ali se vidjelo zašto su upravo oni najizgledniji kandidat za ispadanje. Do kraja poluvremena nismo vidjeli puno prigoda pred oba gola, a u drugom dijelu Osijek je samo potvrdio kako je danas njegov dan.

Domaćini su pokušali nešto više prema naprijed, ali je u jeku njihovih napada probuđeni Mierez povisio prednost Bijelo-plavih. Lovrić je ušao s lijeve strane u šesnaesterac i dobro pucao, vratar Đaković je uspio odbio loptu, ali samo do Jurčevića. Naš je lijevi bočni fino asistirao Mierezu u sredinu, a najbolji strijelac Bijelo-plavih s nekih 11 metara mirno pogađa donji lijevi kut!

Nekoliko minuta kasnije nakon duge VAR provjere, sudac Bebek pokazao je na najstrožu kaznu. Hiroš je napucao u ruku Bukvića, a sudac je pokazao na 11 metara. Upravo Hiroš, igrač Osijeka na posudbi u Šibeniku, puca i mirno zabija. Možemo se malo i našaliti pa reći kako je napokon jedan igrač Osijek uspio zabiti iz penala.

Kako se ne bi uvukli u nervozu, Bijelo-plavi su brzo postigli i treći gol. Lijepu su akciju odigrali napadači Osijeka. Naposljetku je Bukić ubacio za Miereza, a ovaj glavom šalje loptu u mrežu za mirnu završnicu. Do kraja je zabio i Nejašmić i to nakon centaršuta Lovrića.

U samoj završnici i Josip Špoljarić šalje loptu u mrežu, ali Bebek pokazuje kako je to malo zaleđe pa je ostalo tri gola prednosti.

Osijek sad mirno čeka ostale utakmice i poziciju s koje će ući u zadnje kolo. Trenutno ima bod prednosti ispred Rijeke i pet ispred Istre i Varaždina koji tek trebaju odigrati svoje susrete. Upravo protiv Rijeke Osijek će odigrati zadnje kolo u kojem će se oprostiti svog Gradskog vrta. Utakmica je to koju niti jedan pravi navijač Osijeka ne smije propustiti.


Izdvojeno

Reci što misliš!