Sport / Nogomet

oba tima žele pobjedu

Osijek na Šubićevcu po bodove za Europu

Osijek na Šubićevcu po bodove za Europu
Dubravka Petrić/PIXSELL

Osijek želi pobjedu za Europu dok Šibenik hvata možda i zadnju slamku spasa za ostanak u ligi

Nogometaši Osijeka u petak 19. svibnja u pretposljednjem kolu HNL-a gostuju kod Šibenika u utakmici u kojoj će tražiti važne bodove za plasman u Europu. Nakon utakmice na Poljudu trener Stjepan Tomas odveo je momčad u Petrčane gdje su se Bijelo-plavi pripremali za završnicu sezone.

"Očekuje nas teška utakmica u kojoj su nama bodovi potrebni za Europu a Šibeniku za ostanak. Nakon poraza u Splitu napravili smo dobru analizu i pripremili se za gostovanje na Šubićevcu. Moramo osvojiti važne bodove, Šibenik će sigurno igrati na pobjedu, prema naprijed imaju brze igrače pa im ne smijemo ostaviti prostora", rekao je Stjepan Tomas.

Ostvariti cilj

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"O motivu je suvišno uopće govoriti, Bijelo-plavi u svojim nogama drže ključeve europskog plasmana, a da tako ostane i uoči utakmice protiv Rijeke preduvjet su bodovi sa Šubićevca. Za to će trebati i nešto drugačiji pristup momčadi nego što je to bilo protiv Hajduka", dodaje Tomas čija momčad nije ostavila dobar dojam na Poljudu.

"Šibenik i Rijeka su za nas dva finala, u nekoliko bodova smo svi koji se borimo za Europu i moramo izvući maksimum do kraja sezone kako bismo ostvarili cilj. Šibenik će sigurno ići na sve ili ništa, bacat će se na glavu, a mi moramo odgovoriti na isti način, biti čvrsti, agresivni i željeti pobjedu. Bitan detalj je da budemo momčad koja želi više pobjedu, koja će biti žešća, agresivnija i koja će na kraju ostvariti svoj cilj", kaže trener Osijeka.

Dovoljno spremnih

Stjepan Tomas uoči sraza sa Šibenikom nema problema s kartoniranim igračima, ali zato ima s ozljedama koje će i ovoga puta krojiti izgled momčadi.

"Koga nema bez njega se mora i može. Imamo neke probleme s ozlijeđenim igračima, možda nekoga i osposobimo barem za klupu, ali imamo dovoljno spremnih, koncentriranih i fokusiranih. Ako budemo pravi i uđemo u utakmicu kako treba mislim da s pravom možemo očekivati dobar rezultat", zaključio je Stjepan Tomas.


Izdvojeno

Reci što misliš!