Sport / Nogomet

100 godina ljubičastih

Olimpija s Vukovarom '91 nastavlja s proslavom velikog jubileja

Olimpija s Vukovarom '91 nastavlja s proslavom velikog jubileja
PR

Donjograđani će, inače, središnju proslavu svoga rođendana imati početkom rujna

Pisali smo već o tomu kako Nogometni klub Olimpija iz Osijeka praktički tijekom cijele ove godine slavi svoj veliki jubilej – 100. godišnjicu postojanja. Kolektiv s takvom tradicijom svakako zaslužuje produžiti rođendansku proslavu, pa su i čelnici Ljubičastih osmislili dosta toga, prvotno planirajući što bi sve mogli uključiti u program obilježavanja respektabilne obljetnice. Nedavno je, krajem ožujka, na stadionu u Donjem gradu gostovao koprivnički Slaven Belupo na čelu s našim Osječaninom Zoranom Zekićem, u lijepom ambijentu i pred fino ispunjenim tribinama, bez obzira što vrijeme baš i nije bilo idealno za jednu revijalnu nogometnu utakmicu. Rezultat definitivno nije bio najvažniji, no ipak spomenimo kako je bilo 4:1 za „Farmaceute“.

Sada su opet vremenske prilike prilično nestabilne, međutim, ne bavimo se previše onim stvarima na koje ionako ne možemo utjecati. Stoga ćemo rado uputiti poziv svim prijateljima i simpatizerima Olimpije te ljubiteljima sporta u cjelini da u srijedu, 17. svibnja, ponovno dođu na stadion na Zelenom polju 32. Olimpija će toga dana, od 17,30 sati, ugostiti momčad Vukovara 1991 koja zauzima visoko drugo mjesto u Prvoj ligi, odnosno drugom po jačini stupnju natjecanja u državi. I to dovoljno govori o njihovoj kvaliteti i može, pa i treba privući nogometne „kibice“ na ovaj prijateljski dvoboj koji prvenstveno treba proteći u svečarskom ugođaju i atmosferi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Donjograđani će, inače, središnju proslavu svoga rođendana imati početkom rujna, što je također unaprijed isplanirano. Tada će javno biti prikazan i dokumentarni film o klubu, a momčad Olimpije će u tom razdoblju imati priliku na zelenom terenu odmjeriti snage i s osječkim Bijelo-plavima. To je i NK Osijek potvrdio i rado se odazvao pozivu sportskih prijatelja.

„Našim je igračima veliko zadovoljstvo igrati protiv respektabilnih protivnika, puno jačih u svakom pogledu od nas, koji na bilo koji način radimo u amaterskom nogometu. Bili smo zahvalni Koprivničanima na dolasku, sada rado dočekujemo i Vukovarce, čestitajući im na odličnoj sezoni koju imaju. Svojevrsno finale će u tom smislu za nas biti utakmica protiv našeg Osijeka, kojemu trenutno želimo novi plasman u Europu. Olimpija je uvijek njegovala prijateljske odnose s klubovima iz ovoga podneblja, pa i puno šire, želimo takvu praksu nastaviti i dalje“, rekao je predsjednik „Ljubičica“, Mario Iličić


Izdvojeno

Reci što misliš!