Sport / Nogomet

težak izazov

Optimistični Perković na Rujevici želi prekid lošeg niza

Optimistični Perković na Rujevici želi prekid lošeg niza
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Nakon mjesec dana mogu sa sigurnošću reći da imam grupu igrača koji znaju slušati i koji imaju volju i želju raditi, trenirati i napredovati, rekao je Perković

Nogometaši Osijeka u nedjelju od 15 sati gostuju kod Rijeke na Rujevici u utakmici kojom će zaključiti treći krug ovosezonskog izdanja SuperSport HNL-a. Bijelo-plavi će tražiti povratak pobjedama nakon domaćeg remija sa Šibenikom, a preduvjet će biti preslikati na travnjak rad s treninga kroz protekli tjedan.

Trener Borimir Perković zadovoljan je reakcijom igrača nakon boda u prošlom kolu i optimističan uoči nadolazećeg sraza.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Nadam se i vjerujem da nam je stanka dobro došla i da smo je dobro iskoristili. Imali smo 11 treninga i jednu pripremnu utakmicu, četiri dana boravili u Mađarskoj. Odradili smo sve što smo željeli i planirali, sve u cilju pripreme utakmice protiv Rijeke", istaknuo je Perković.

Dugo bez pobjede

Određeni pritisak Bijelo-plavima svakako predstavlja i činjenica da dugo čekaju prvenstvenu pobjedu.

"Optimizam temeljim na osnovu toga što nakon mjesec dana mogu sa sigurnošću reći da imam dobru grupu igrača. Tu mislim da znaju slušati, da imaju volju i želju raditi, trenirati i napredovati. Svi koji gledaju i komentiraju nogomet govore kako smo dugo bez pobjede, da ne zabijamo golove, to su činjenice, ali vidim da igrače to smeta u smislu da imaju volju i želju to promijeniti i nadam se da će se to dogoditi već u sljedećoj utakmici", dodaje Perković.

Naplatiti dobar rad

Otežavajuću okolnost predstavljat će i činjenica da Riječani u ovu utakmicu ulaze na krilima odličnih rezultata koje ostvaruju u proljetnom dijelu sezone.

"Ne treba kriti da je pred nama jako teška i zahtjevna utakmica. Rijeka je dovela novog trenera, puno novih igrača, prvi su po osvojenim bodovima u ovoj godini. To ne mora ništa značiti jer kao što čeka nas težak i zahtjevan ispit isto će biti i Rijeci. Dobro smo radili i vjerujem da ćemo biti dobri", rekao je Perković.

Svaka priča za sebe

Iz kuta svlačionice utakmicu je najavio dokapetan Vedran Jugović.

"Imali smo odlične uvjete za rad, proveli zajedno četiri dana što uvijek dobro dođe za dodatno homogenizirati momčad pa smatram da je taj period dobro iskorišten", rekao je veznjak Bijelo-plavih.

Jugović se naigrao u karijeri ovakvih utakmica za koju vjeruje da on i suigrači imaju razloga za optimizam.

"Svaka utakmica je priča za sebe. Rijeka je u boljem trenutku do nas, ali u derbijima, utakmicama dvije momčadi koje su godinama u vrhu hrvatskog nogometa, kreće se od nule kada se istrči na travnjak. Dobro smo radili, držimo i dalje poziciju ispred njih i ja vjerujem da će uz odličan rad i dobru atmosferu koju imamo tako ostati i nakon nedjelje", zaključio je Jugović.

Za utakmicu u Rijeci u konkurenciju se vraća ofenzivac Josip Špoljarić, dok su izvan kadra Petar Brlek koji se oporavlja od ozljede i Marin Leovac koji ima tri žuta kartona.


Izdvojeno

Reci što misliš!