Sport / Nogomet

odlazak ikone

Mile Škorić i službeno više nije igrač NK Osijek, njegov novi klub je kineski Cangzhou

Mile Škorić i službeno više nije igrač NK Osijek, njegov novi klub je kineski Cangzhou
Davor Javorović/PIXSELL

Škorić je klupski je rekorder u eri hrvatske državne samostalnosti s 337 natjecateljskih nastupa, a čak u njih 152 je nosio kapetansku vrpcu

Dosadašnji kapetan NK Osijek Mile Škorić i službeno je postao članom kineskog superligaša Cangzhou Mighty Lions, objavljeno je na službenim klupskim stranicama.

Nakon dugog putovanja na Daleki istok, prošao je liječnički pregled i potpisao ugovor na 2 plus 1 godinu, kako je unaprijed bilo i dogovoreno. Škorić će biti jedan od petorice stranaca, koliko ih je u Kini maksimalno dopušteno u igračkom kadru i odmah se stavlja na raspolaganje stručnom stožeru.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Inače, tamošnje prvenstvo starta sredinom travnja i do tada će se bivši bijelo-plavi imati vremena bolje upoznati sa svojim novim suigračima i trenerima kao i sa zahtjevima koji ga očekuju na terenu. Potpisao je ugovor na 2 plus 1 godinu.

Mile se od Nogometnog kluba Osijek oprostio na posljednjoj utakmici protiv Šibenika u Gradskom vrtu. Tada je zasluženo dobio ovacije Kohorte i svih navijača na tribinama jer je već tada bilo izvjesno da mu je to (barem na neko vrijeme) oproštaj od kolektiva u kojem je proveo čak 14 sezona.

Klupski je rekorder u eri hrvatske državne samostalnosti s 337 natjecateljskih nastupa, a čak u njih 152 je nosio kapetansku vrpcu! Upravo je stoga jedan od onih protagonista HNL-a koje se naziva i titulira ikonama, uz neprijepornu činjenicu da je bio jedan od oslonaca naše momčadi dugi niz godina. Dosegnuo je i reprezentativnu razinu te sudjelovao u sedam utakmica Vatrenih.

Osječkoj legendi i ovom prilikom zahvaljujemo na svemu što je pružio u dresu najdražeg kluba, uz najbolje želje za nastavak karijere i nove izazove koji je pred njim, poručuju iz osječkog prvoligaša, a mi se pridružujemo željama.

Pogledajte i oproštajni intervju koji je Mile dao za klupsku televiziju:

 


Izdvojeno

Reci što misliš!