Sport / Nogomet

radovi pri samome kraju

NK Osijek objavio video: Od prve lopate do ljepotice na Pampasu

NK Osijek objavio video: Od prve lopate do ljepotice na Pampasu
Davor Javorović/PIXSELL

Nogometni klub Osijek s novom sezonom dobit će najmoderniji stadion u Hrvatskoj, praćen trening kampom

Višegodišnjem iščekivanju napokon se nazire kraj, san brojnih generacija navijača Osijeka postat će java, a novi stadion ponos svih Osječana i Slavonaca. Kako drugačije kada će Osijek dobiti prvi pravi nogometni stadion koji je u Hrvatskoj izgrađen u posljednjih 50 godina.

"Novi stadion bit će specifičan po krovu površine 20.000 metara kvadratnih, a osim što će potpuno natkrivati tribine, proteže se i iznad vanjskog prstena stadiona također štiteći od kiše. Vanjsku vizuru stadiona upotpunit će i stupovi koji se s krova spuštaju prema tlu, kao i trg na jugoistočnom kutu, dok unutarnju krasi 13005 sjedalica u prepoznatljivim klupskim nijansama. Novi stadion NK Osijek bit će jedinstven u Hrvatskoj i po činjenici da će imati dva velika semafora u jugoistočnom i sjeverozapadnom kutu, kao i najmodernija rješenja po pitanju rasvjete i ozvučenja.", objavio je NK Osijek.

Unikom uređuje prostor oko Pampasa Fotogalerija

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Engleski tip stadion s tribinama odmah uz sami teren nuditi će poseban doživljaj utakmica. Uskraćeni neće biti ni igrači koji će igrati na terenu najmodernijoj varijanti hibridnog travnjaka “GrassMax hybrid stitching”, kakav je primjerice postavljen na Santiago Bernabeu, katarskom Lusailu ili brazilskoj Maracani. Travnjak glavnog stadiona imat će i grijanje, a istovjetan će mu biti i jedan od sedam pomoćnih travnjaka koji su namijenjeni treninzima. Preostali tereni bit će s prirodnom (tri) i umjetnom (tri) travom, a svaki će imati i reflektore. Uz to, jedan hibridni i jedan teren s umjetnom travom imat će tribine kapaciteta 108 mjesta, dok će jedan od pomoćnih terena s prirodnom travom imati kapacitet 204 mjesta. Bitno je spomenuti i da će svi travnjaci biti dimenzija 105x68 metara.

Stadion Pampas, ožujak 2023. Fotogalerija

"I najmodernija varijanta hibridnog travnjaka “GrassMax hybrid stitching”, kakav je primjerice postavljen na Santiago Bernabeu, katarskom Lusailu ili brazilskoj Maracani, svakako će pridonijeti atraktivnosti nogometa, u najvećoj mjeri zbog veće mogućnosti kvalitetne tehničke izvedbe. Travnjak glavnog stadiona imat će i grijanje, a istovjetan će mu biti i jedan od sedam pomoćnih travnjaka koji su namijenjeni treninzima. Preostali tereni bit će s prirodnom (tri) i umjetnom (tri) travom, a svaki će imati i reflektore. Uz to, jedan hibridni i jedan teren s umjetnom travom imat će tribine kapaciteta 108 mjesta, dok će jedan od pomoćnih terena s prirodnom travom imati kapacitet 204 mjesta. Bitno je spomenuti i da će svi travnjaci biti dimenzija 105x68 metara.", dodaju iz NK Osijeka iz kojeg bi uskoro trebali objaviti i ime novog stadiona.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!