Sport / Nogomet

novi derbi

Škorić i Perković pozivaju Kohortu i najavljuju pohod na tri boda protiv Hajduka

Škorić i Perković pozivaju Kohortu i najavljuju pohod na tri boda protiv Hajduka
Davor Javorović/PIXSELL

Osijek želi zadržati treću poziciju i zbog toga je za mir potrebna pobjeda

Nogometaši Osijeka u nedjelju 12. ožujka od 17.30 sati dočekuju Hajduk u 25. kolu SuperSport HNL-a u domaćoj premijeri novog trenera Bijelo-plavih Borimira Perkovića. Remi kod Dinama napunio je optimizmom Gradski vrt pa je i iščekivanje utakmice u kojoj će se loviti novi važni bodovi sve veće.

"Kada je riječ o momčadi i igračima, o tome kako pristupaju i kako rade, dobivam izvanredne signale i jako me veseli ono što vidim i što oni pokazuju. Vidio sam da sam dobio jednu dobru grupu koja ima veliku ambiciju i želju za raditi, što je za mene kao trenera jako važno. Bod u Maksimiru i ono što smo pokazali kroz 90 minuta bili su smjernica za rad kroz tjedan, jer vidio sam veliki motiv i želju u samoj pripremi za utakmicu koja slijedi", rekao je trener Borimir Perković.

Ne ponavljati pogreške

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U nedjelju u Gradskom vrtu slijedi repriza Kupa, a svi priželjkuju drugačiji ishod.

"Pogledali smo već tu utakmicu, radili analizu, a još ćemo izvući neke stvari. Jednostavno moramo izvući pouke iz te utakmice. O nekim stvarima sam već razgovarao s igračima, jako dobro se vidi što je bilo dobro, a što nije u toj utakmici. Moramo raditi na tome da se neke pogreške koje smo radili ne ponavljaju jer mislim da Osijek može biti puno bolji nego što je bio u toj utakmici", dodaje Perković.

Nejašmić “out“

Dobra vijest je i što se dio igrača vraća u konkurenciju za utakmicu nakon saniranih ozljeda.

"Imat ćemo puno veću širinu nego u Maksimiru jer nam se vraćaju Leovac, Topčagić i Gržan. Na žalost Nejašmić još osjeća posljedice ozljede protiv Hajduka, dok su Brlek i Cvijanović i dalje izvan kadra. Neću reći da nema pažnje na suparnika, ali neću baš često govoriti o suparniku protiv kojeg igramo. Hajduk ima poštovanje i respekt, kao i sve druge momčadi koje igraju HNL, ali želim da moj fokus bude na mojim igračima. I od njih želim da gledaju sami sebe, a naravno da ćemo analizirati suparnika i o njemu razgovarati među sobom, tražiti njihove vrline i mane", dodaje trener koji je najavio drugačiji Osijek.

Puno prilika i ubačaja

Na pitanje o načinu igre, Perković je ponudio jednostavan odgovor.

"Znam koji i kakav je klub Osijek, kao momčad pripada vrhu piramide hrvatskog klupskog nogometa, moje je mišljenje da mora imati svoj način i svoj stil igre i njemu težiti, pogotovo kada igramo u Gradskom vrtu. To je jednostavan, napadački i brz nogomet u kojem se inzistira na kreiranju prilika i zabijanju golova. Želim da imamo puno ubačaja, puno udaraca, da pritišćemo suparnika na njihovu polovicu i da mi budemo momčad koja će imati loptu i kontrolirati utakmicu na način da je lopta kod nas", ambiciozan je Perković.

Ne odustajemo od ambicije

Otkrio je trener Bijelo-plavih i da se nada značajnoj navijačkoj podršci na svojoj domaćoj premijeri.

"Nakon utakmice s Hajdukom ostaje još puno utakmica, puno bodova je u igre, ali da bi nam pobjeda ponudila još više optimizma da možemo dohvatiti drugo mjesto to svakako. Ipak, iako je prioritet zadržati poziciju koju sada imamo, ne odustajemo od ambicije da prestignemo Hajduk. Igramo derbi, veliku utakmicu i koristim priliku da navijače pozovem u što većem broju. Neka naša Kohorta bude što brojnija i neka naprave atmosferu kakvu oni znaju, to bi nam bilo neizmjerno drago", pozvao je trener na utakmicu.

Bod donio samopouzdanje

Ispred svlačionice utakmicu je najavio kapetan Mile Škorić.

"Išli smo u Maksimiru i na pobjedu, ali s obzirom na situaciju u kojoj smo se nalazili prije utakmice mislim da je i bod koji smo osvojili velik i od velikog značaja. Mora nam donijeti samopouzdanje za novi sraz s Hajdukom, situacija se sada popravila i napunjeni samopouzdanjem dočekujemo tu utakmicu", rekao je Škorić.

Ostali dužni navijačima

Otkrio je naš kapetan i razliku u odnosu na pripremu Kup utakmice.

"Definitivno se osjeti razlika, ovaj bod nas je napunio samopouzdanjem dok nas je tad produžili negativnu seriju. Hajduk se tu digao, izbacio nas je iz Kupa, to ne možemo vratiti, ali imamo priliku revanširati se. Respektiramo Hajduk, ali vjerujem da ćemo u nedjelju odigrati dobru utakmicu i pobijediti", dodjae kapetan Osijeka.

I Škorić je pozvao navijače uz posebnu poruku…

"Navijačima smo ostali puno toga dužni, u zadnje vrijeme nismo im davali puno razloga za zadovoljstvo, ali želimo im se odužiti na potpori, uz njihov huk s tribina je i nama lakše i svi vjerujemo da ćemo im u nedjelju na tome zahvaliti s tri boda", zaključio je Škorić.


Izdvojeno

Reci što misliš!