Sport / Nogomet

dobar start novog trenera

Osijek prekinuo crni niz, Perković na startu do boda u Maksimiru

Osijek prekinuo crni niz, Perković na startu do boda u Maksimiru
Goran Stanzl/Pixsell

Nogometaši Osijeka došli su do bora u Maksimiru nakon što su vodili sjajnim golom Miereza

Borimir Perković zasjeo je na klupu Osijeka u trenutku kad je momčad na psihološkom dnu nakon ispadanja iz Kupa i niza loših rezultata u prvenstvu. Novi trener odmah je prekinuo crni niz i stigao do važnog boda na Maksimiru.

Trener je postavio igrače na njihove prirodne pozicije, a oni su mu odgovorili vrlo dobrom i prije svega vrlo discipliniranom igrom u fazi obrane pa Dinamo nije imao previše prigoda, a one koje je imao sjajno je obranio Malenica ili su se ispriječili igrači Osijeka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prvi dio bio je sporog tempa što je odgovaralo Osijeku. Dinamo nije uspijevao nametnuti tempo i pritisak pa je Osijek uspješno odlijevao svim napadima. Svoju jedinu prigodu imali su bijelo-plavi preko Jurčevića koji je iz trka pucao visoko preko gola. Tijekom cijele utakmice znatan impuls momčadi Osijeka davao je Mierez koji je nemilice pritiskao zadnju liniju Dinama i tako olakšavao posao svojim braničima i veznome redu. Priliku je dobio i Živković za kojeg je Perković rekao kako se radi o pravom frajeru i kako zaslužuje igrati.

GNK Dinamo - NK Osijek Fotogalerija

Dinamo je pak svoje najbolje prigode imao preko Špikića koji je dva puta zabio, ali je VAR oba puta poništio njegove golove zbog evidentnih zaleđa. Do gola je mogao i Baturina, ali je loptu na putu prema praznom golu uspio izbiti požrtvovni Barišić. Tom prigodom se i ozlijedio nakon što je udario u vratnicu, ali je stisnuo zube i ostao u igri gotovo do samoga kraja utakmice.

Drugi dio Osijek je krenuo žustrije pa malo i iznenadio Dinamo. Jedan mini pritisak gostiju urodio je udarcem iz kuta koji je izveo Jugović do Škorića, a ovaj vratio do Miereza koji sjajno pogađa iza leđa Livakovića.

Nažalost po goste, nije dugo trajalo slavlje jer je lukavi Petković izveo slobodni udarac, živi zid Osijeka je skočio visoko, a lopta je po zemlji odsjela iza Malenice. Nije Osijek imao "Brozovića" iza živoga zida i to je iskoristio Dinamov napadač.

Navalio je nakon toga Dinamo i nizao prigode, a sjajno je intervenirao Malenica nakon udarca Baturine. Odmah nakon toga Perić pa i Petković čiji udarac čisti Žaper ispred gol linije.

U 69. minuti vidjeli smo i sjajan fair play potez Ljubičića. Duje Strukan kontakt Barišića i Ljubičića okarakterizirao je najstrožom kaznom, ali je Dinamov igrač odmah pokazao kako nije bilo kontakta, a nakon VAR provjere to se i pokazalo pa se igra nastavila.

Mogao je Osijek i do pobjede nakon sjajne lopte Lovrića za Miereza koji nemilosrdno buši Livakovića, ali je to bilo minimalno zaleđe. Do kraja Dinamo nije uspijevao napraviti veći pritisak, a obrana Osijeka sve je vrlo dobro čistila ispred Malenice.

Slijedi ponovo Hajduk u prvenstvu i prilika za prvo slavlje novoga trenera koji je sam istaknuo kako je i sreća danas bila na njegovoj strani.


Izdvojeno

Reci što misliš!