Sport / Nogomet

stigla kazna

UEFA Osijeku odrezala kaznu! Moraju platiti 600 tisuća eura ako žele igrati u Europi

UEFA Osijeku odrezala kaznu! Moraju platiti 600 tisuća eura ako žele igrati u Europi
NK Osijek

Jedna nevolja nikako ne dolazi sama pa Osijek na rezultatskom, sad ima probleme i na financijskom planu

Osijek se grčevito bori za Europu, a novi trener Borimir Perković ima za cilj zadržati jedno od mjesta koje vodi u europska natjecanja. No, ako i ostvari rezultatski cilj, to ne znači kako će u europskim natjecanjima i zaigrati. Naime, UEFA je danas Osijeku i još deset klubova odrezala kaznu zbog neplaćanja vlastitih dugova. Među njima je i hrvatski prvoligaš Rijeka.

"U slučajevima Osijeka i Rijeke utvrđeno je da ti klubovi nisu ispunili kriterije za licenciranje klubova jer su imali dospjele obveze u ožujku 2022. Klubovi se moraju pridržavati tih kriterije kako bi dobili licencu potrebnu za ulazak u UEFA-ina klupska natjecanja, a kao posljedica njihovog neispunjenja kriterija izrečena im je kazna od 450 tisuća eura što odgovara prihodima koje je svaki klub zaradio sudjelovanjem u Konferencijskoj ligi", obrazložili su iz UEFA-e na svojim stranicama.

NK Osijek - HNK Hajduk 2023
Bez dramatike UEFA i FIFA ekspresno riješene, NK Osijek smije ponovo registrirati igrače i igrati u Europi
vladimir čohar
direktor nk osijeka za stv Čohar: "Skidam kapu Kuleševiću za ovaj prijelazni rok"

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osijek je dobio i dodatnih 150 tisuća eura kazne zbog nepodmirenih obveza iz ove sezone. Osim toga, UEFA je Osijeku odrezala i uvjetnu kaznu od dvije godine u kojima mora riješiti svoje probleme ako ne želi da ga izbace iz Europe.

Direktor kluba Vladimir Čohar ranije je pak izjavio kako će svi dugovi biti podmireni, ali je sad fokus na financiranju dovršetka stadiona. Koliko je poznato, radi se o dugovima za nekolicinu igrača koje je Osijek kupio, ali nije isplatio do kraja njihove prethodne klubove. Nepoznato jesu li u svoje troškove u klubu ukalkulirali i ovu kaznu, no ako žele igrati u Europi, osim rezultatske, hitno moraju popraviti  i financijsku sliku.


Izdvojeno

Reci što misliš!