Sport / Nogomet

novi poraz

Osijek prekasno počeo igrati i ispao iz Kupa

Osijek prekasno počeo igrati i ispao iz Kupa
Davor Javorovic/PIXSELL

Osijek je nastavio s lošim igrama i nije mogao više od minimalnog poraza

Nogometaši Osijeka ispali su u četvrtfinalu Supersport Kupa Hrvatske. Hajduk je uspio iskoristiti svoje prigode i zasluženo ide dalje dok su pred Osijekom nove muke.

U prvome dijelu Osijek je pokazao premalo dok je Hajduk poveo nakon udarca iz kuta i skoka mladog Vuškovića. Ukupno je Hajduk u tom dijelu igre uputio pet udaraca u okvir gola dok Osijek nije zapucao niti jednom iako je pred golom Lučića imao Lovrića, Caktaša i Špoljarića.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poms je ponovo ispremiješao sastav, ali to nije donijelo pomak u igri i pomalo je nejasno što to Osijek i kako uopće želi igrati.

Drugi dio donio je mini pritisak domaćih, ali je prvu prigodu imao Hajduk. Mlakar se sjurio u kontru i dodao za Livaju koji puca, ali loptu u vratnicu odbija Žaper. Ono što Splićani nisu iskoristili u tom napadu, uspio je iskoristiti Krovinović u 77. minuti. Osijek je bio u napadu, ali je ostao bez lopte. Livaja je lijepo poslužio Krovinovića koji se sjurio prema Malenici i poslao loptu pored njega za povećanje vodstva.

NK Osijek - HNK Hajduk Fotogalerija

Mogao je Osijek ubrzo smanjiti, ali jednu poklon loptu Živković šalje u Lučića. Ipak, nadu domaćinima dao je upravo mladi napadač Osijeka kad je Žaperov udarac u vratnicu završio u njegovim nogama, a ovoga puta ju on mirno šalje pokraj vrata gostiju. U toj akciji malo se i ozlijedio Lučić pa je iskusno zaustavio napade Osijeka i zatražio intervenciju medicinske službe. Do kraja su domaći pokušali stisnuti, ali je to bilo prekasno za preokret u utakmici u kojoj je Osijek prekasno pokušao igrati.

Teški su dani pa i noć pred Rene Pomsom i upravom Osijeka koja mora odlučiti što napraviti i kako pokrenuti Bijelo-plavi brod i ostati u konkurenciji za europska mjesta u trenutku kad im raspored nikako ne ide na ruku. Prvo idu u goste Dinamu, a onda u Gradski vrt ponovo stiže Hajduk.


Izdvojeno

Reci što misliš!