Sport / Nogomet

stižu brojni viši suigrači

Danijel Pranjić odlazi u igračku mirovinu uz humanitarni spektakl u Orahovici

Danijel Pranjić odlazi u igračku mirovinu uz humanitarni spektakl u Orahovici
Davor Javorovic/PIXSELL

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac i član brojnih klubova odlazi u igračku mirovinu

U subotu 24. lipnja 2023. godine na stadionu NK Papuk u Orahovici, održat će se humanitarna utakmica s početkom u 18:00h na kojoj će bivši hrvatski nogometni reprezentativac Danijel Pranjić okončati svoju veliku nogometnu karijeru gdje ju je i započeo.

Pranjić je igrao i za Belišće te Grafičar, a prvu utakmicu za prvu momčad Osijeka odigrao je 2001. godine. Nakon Osijeka odlazi u zagrebački Dinamo, a potom ga put vodi u Heerenveen, veliki Bayern, Sporting iz Lisabona, Celtu Vigo, Panathinaikos, Koper, Anorthosis Famagusta, Ayia Napa i posljednju Omoniu Psevda (Cipar). Najvažnije za spomenuti je to da je „sveti“ dres oblačio čak 58 puta i postigao jedan pogodak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na ovom velikom oproštajnom spektaklu s Danijelom Pranjićem zaigrat će i neki njegovi suigrači tijekom klupske i reprezentativne karijere. Svoj su dolazak do sada potvrdili: Ivan Bošnjak, Gordon Schildenfeld, Josip Šimunić, Ivan Rakitić, Goran Popov, Miralem Sulejmani, Ivan Klasnić te orahovački dvojac Bojan Živković i Igor Babić. Naravno, protiv Pranjićevih zvijezda zaigrat će orahovački nogometni trećeligaš Papuk Osječko 1664.

Ovaj se događaj odvija u organizaciji udruge 33515, suorganizaciji Grada Orahovice i Virovitičko-podravske županije te pod generalnim pokroviteljstvom Vinarije Patkoš, a sav prihod s ovog humanitarnog događaja namijenjen je za desetogodišnjeg dječaka, Petra Špeha, za pomoć u njegovom daljnjem liječenju. 


Izdvojeno

Reci što misliš!