Sport / Nogomet

važan dvoboj

Osijek protiv Varaždina traži formulu za izlazak iz krize

Osijek protiv Varaždina traži formulu za izlazak iz krize
Davor Javorovic/PIXSELL

"Od šest utakmica niti jedna nije bila u normalnim uvjetima", rekao je Rene Poms

Nogometaši Osijeka u nedjelju od 17.30 sati dočekuju Varaždin u 23. kolu SuperSport HNL-a u utakmici u kojoj će tražiti povratak bodovima i pobjedama nakon tri utakmice sa samo jednim osvojenim bodom.

I uoči ove utakmice mnogo je izazova na putu Bijelo-plavih, osim suparnika koji je ove sezone sve oduševio svojim igrama i rezultatima, pa i vremenske prilike koje još jednom, po svemu sudeći, neće biti sklone nogometu, trener Rene Poms muku muči i s izostancima. Mijo Caktaš i Ivan Fiolić su cijeli tjedan van stroja zbog visoke temperature, a upitan je i nastup Adriana Leona Barišića koji je zbog ozljede propustio i utakmicu u Puli.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Od šest utakmica niti jedna nije bila u normalnim uvjetima. To je problem jer želimo igrati brzo, s jednim li dva dodira, a kada imate loše vremenske uvjete ili nekvalitetne i mekane travnjake ne možemo ostvariti takvu prednost. S druge strane moramo gledati na stvari na koje možemo utjecati, a to je ostvariti što bolji rezultat neovisno o vremenskim uvjetima koje ćemo imati", rekao je Poms.

Kvalitetni i motivirani

Nakon što je osvojen samo jedan od devet bodova u zadnje tri utakmice, domaći sraz s Varaždinom nameće se kao posebno važan u nastojanjima da se obrani treće mjesto.

"Svaka utakmica je važna, moj stil je da se radi iz tjedna u tjedan i da maksimalno respektiramo svakog idućeg suparnika. Sada je to Varaždin za kojeg znamo da je jako dobra i opasna momčad. Sjećamo se utakmice koju smo izgubili kod njih u gostima i očekujemo da će oni tražiti način da budu na toj razini. Sigurno dolaze s velikim ambicijama, ali spremni smo za njih i da ostvarimo dobar rezultat. Kako s izostancima? Izostanci su nešto što se događa kroz sezonu, ozljede i kartoni kroje sastav, ali s druge strane imamo dovoljno igrača, svi su potpuno motivirani, žele pokazati da mogu biti u prvih 11 i nisam zabrinut jer znam da ćemo u početnoj postavi imati kvalitetne i motivirane igrače", rekao je Poms.

Samouvjereno po bodove

Mario Jurčević u proljetnom se dijelu sezone prometnuo kao standardni izbor na lijevome boku.

"Formula za izlazak iz krize? Mi vjerujemo u sebe, podrška smo jedan drugome. Igramo da domaćem terenu protiv Varaždina koji je dobra momčad, ali mi smo pokazali i dokazali već da možemo igrati dobro. U nedjelju idemo samouvjereno, uz želju da osvojimo bodove", rekao je Jurčević i podvukao da želja i ambicija momčadi za ostvariti dobar rezultat niti u jednom trenutku nije upitna.

"Ne znam kako izgleda sa strane, ali mislim da jesmo nabrijani, da igramo agresivno, to nam je karakteristika. Tako će biti i u nedjelju, visoko ćemo pritiskati suparnika koji voli igrati iz zadnje linije pa možda i to bude naša prilika za postići pogodak.", rekao je Jurčević.

I stoper opcija

Jurčević je jedna od Pomsovih opcija za mjesto na stoperskim pozicijama.

"Na raspolaganju sam treneru, ali njegova je odluka kako vidi izbor igrača. Stoper? I to je vjerojatno opcija. Igrao sam neke utakmice i kao središnji branič pa mogu uskočiti. Ali svi smo na raspolaganju treneru, to nije upitno", zaključio je Mario Jurčević.


Izdvojeno

Reci što misliš!