Sport / Nogomet

završni glanc

Pampas se radi 24 sata na dan, prva faza travnjaka potpuno završena

Pampas se radi 24 sata na dan, prva faza travnjaka potpuno završena
Čitatelj SiB.hr

Pampas će imati kapacitet od 13.005 sjedećih mjesta, a sva mjesta bit će natkrivena

Radovi na stadionu Pampas ušli su u završnu fazu i oni koji su imali prigodu posjetiti ga, nemaju drugo nego diviti se najljepšem i najmodernijem stadionu u Hrvatskoj.

Stoga ne čudi velik broj znatiželjnika koji se vikendom i u večernjim satima provlače kroz zaštitne ograde ne bi li osjetili atmosferu stadiona prije nego se on i službeno otvori. Kad će to biti još nije poznato, ali kako je ranije rekao direktor Vladimir Čohar, to se neće dogoditi prije lipnja, odnosno prije početka iduće sezone.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Do tad, stadion se mora u potpunosti opremiti. No, prije toga mora proći tehnički pregled koji je zakazan za početak ožujka pa je ovih dana na samome gradilištu pravi mravinjak.Unutar zgrade zapada dovršavaju se podne obloge i boje se zidovi, a zanimljivo je kako je kuhinja klupskog restorana već dobila najmoderniju opremu. Osim toga, dovršavaju se i svlačonice pa će tako domaća primjerice imati i prostor za zagrijavanje s umjetnom travom, a u prostoru zapada nalazi se i teretana kao i brojni drugi prostori. 

Danas je pak završena i prva faza postavljanja hibridnog travnjaka u pomoć najmodernije opreme, a već se priprema podloga i na pomoćnim terenima za teren jednake kvalitete kao onaj glavni.

najviši uefa standard Osim najmodernijeg travnjaka, novi stadion Osijeka ima i pravu "ćuzu/bajbokanu/prdekanu"

Završen je i most kojim će gostujući navijači ulaziti u svoj sektor s ograđenog parkinga, a ako je vjerovati nekim informacijama, unutar samog mosta nalaziti će se i senzori koji će pomoći redarima spriječiti unos neželjenih sredstava u prostor stadiona.

bliži se završetak radova Priprema se teren za travu, na Pampas uskoro stiže stroj koji će isplesti novi teren za Bijelo-plave

Navijači Osijeka već sad s nestrpljenjem čekaju završetak radova i konačni izgled novog stadiona u punome sjaju pa se tako sve informacije koje dolaze s Pampasa itekako prate dok iz kluba vlada veo šutnje kad je status radova u pitanju.

 

Poseban efekt stadion gradu daje tijekom noći kad se na njemu upali vanjska rasvjeta i reflektori, a posebnu čar dati će LED fasada koja je u posljednjoj fazi će Osijek, osim svog simbola mosta, imati još jedan svjetlosni efekt uz samu rijeku Dravu. Potpuno će to izmijeniti i razglednice Osijeka jer će se na jednoj fotografiji naći brojni simboli grada počevši od katedrale, mosta, Tvrđe i na kraju stadiona.

Stadion će u konačnici imati četiri UEFA zvjezdice pa će se na njemu moći igrati sve utakmice osim finala europskih natjecanja s obzirom da je kapacitet 13.005 gledatelja što je znatno manje u odnosu na traženih 30.000 za završnice prestižnih natjecanja.


Izdvojeno

Reci što misliš!