Sport / Nogomet

propala kupovina cibalije

Ništa od stranog kapitala u Cibaliji, evo gdje su zapeli pregovori: ''Imam osjećaj da su me htjeli prevariti''

Ništa od stranog kapitala u Cibaliji, evo gdje su zapeli pregovori: ''Imam osjećaj da su me htjeli prevariti''
Davor Javorović/PIXSELL

Iz vinkovačkog tabora poručuju kako im je Brunner pokušao u posljednjim satima prijelaznog roka „uvaliti” četiri afrička igrača

Krajem sječnja aktualizirala se priča kako ustrijanac Eduard Brunner želi kupiti vinkovački nogometni  klub Cibaliju. Riječ je o biznismenu i vlasniku Team One Invest Consulting Grupe koja ima sjedište u Keniji.

No, stiže vijest kak od toga ipak neće biti ništa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako je rekao za portala Vinkulja, Austrijanca je od posla ohladila neposlovnost na koju je naišao u Vinkovcima.

"Imam osjećaj da su me htjeli prevariti. A osjećaj me rijetko kad prevari", rekao je Brunner.

Nakon obećavajućeg starta u pregovorima stvari su prekjučer otišle u krivo. Iz vinkovačkog tabora poručuju kako im je Brunner pokušao u posljednjim satima prijelaznog roka „uvaliti” četiri afrička igrača. Austrijanac to ne negira, uz napomenu:

"Istina, poslao sam podatke o igračima da im se napravi viza za ulazak u Hrvatsku, što mi je bilo obećano da će biti učinjeno. A ja sam se obavezao da ću, kada igrači dobiju vize, uplatiti iznos od 50.000 eura koji je dostatan za njihove jednogodišnje troškove. No, vize su im odbijene s obzirom na to da klub nije solventan, odnosno da je klupski račun blokiran. Nazvao sam predsjednicu Deu i zamolio da se igrači registriraju bez ugovora, budući da je prijelazni rok bio pri kraju. No, ona je inzistirala na uplati tih 50.000 eura. Bio sam spreman na to, jasno sam to i naglasio, uz napomenu da mi Grad Vinkovci bude jamac da će mi novac biti vraćen ukoliko igrači ne dobiju vize ili mi ne uđemo u klub. To je odbijeno", kaže.

Kaže da je predložio da tih 50 tisuća eura deponira kod odvjentika ili javnog bilježnika, ali da ni to nije prihvaćeno.

"Predsjednica je uporno inzistirala da se novac uplati na blokirani račun, pretpostavljam s ciljem njegove deblokade. Zaključio sam iz svega da je njima primarni cilj moj novac, a ne posao i razvoj kluba. A zaključio sam i to da u Vinkovcima ne postoji istinska želja da itko uđe u klub. Jedino možda kod gradonačelnika, ali kod ove tri dame s kojima smo moj odvjetnik i ja u srijedu održali video konferenciju to nisam vidio", rekao je za Vinkulju.

Za kraj je Brunner rekao kako nema šanse da se situaciaj promjeni i dodao nekoliko zanimljviih rečenica:

" Ovo nije moje prvo loše poslovno iskustvo s Vinkovcima i Cibalijom. Prije nekoliko godina imao sam također ozbiljnu namjeru investirati u klub. Čak sam klubu posudio 40.000 eura koje su mu bile neophodne za ishođenje licencije. Trebao sam za taj novac dovesti igrače u Cibaliju, ali na kraju ništa od svega. Niti mi je novac vraćen, niti su igrači došli u Vinkovce", zaključio je Brunner.

A evo kako je cijelu situaciju komentirao i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

"Neću okolišati, situacija se ne razvija onako kako bismo željeli. Mi smo odradili svoj dio, Javni poziv je objavljen i u daljnje aktivnosti vezane uz prodaju dionica Cibalije ulazimo s onim tko ispuni tražene uvjete istoga. Ponovit ću ono što sam rekao i u ponedjeljak na Gradskom vijeću; dionice Cibalije su na prodaju, ali samo ozbiljnim investitorima, odnosno onima koji će ulagati u klub i raditi na njegovom razvoju i napretku. Cibaliji želimo osigurati bolju budućnost, nije cilj samo prodati da se „riješimo tereta“. Imamo instrumente kako zaštiti klub, to smo i učinili, svi uvjeti moraju biti ispunjeni, bez ikakvih ustupaka", rekao je Bosančić za Vinkulju.

O novonastalim okolnostima vezanim uz potencijalnog investitora Eduarda Brunnera i njegove želje o plasmanu nekoliko igrača u Cibaliju izjasnila se i klupska predsjednica Dea Lasić:

"Naš potencijalni investitor imao je nakanu da Cibalia u aktualnom prijelaznom roku, koji je završen noćas u ponoć, registrira četvoricu igrača iz njegove nigerijske akademije. Međutim, isto nismo mogli niti htjeli učiniti s obzirom na to da je u konkretnom slučaju riječ o međunarodnim transferima čiji je postupak prilično kompliciran, osobito stoga što je riječ o državljanima tzv. trećih zemalja (trojica Nigerijaca, jedan Kenijac, op.a.). Vremena nije bilo, kao ni jamstva ili uplate donacije kojom bi se klub zaštitio u slučaju da se posao preuzimanja kluba od strane gospodina Brunnera ne uspije realizirati."

Više pročitajte na portalu Vinkulja.hr.


Izdvojeno

Reci što misliš!