Sport / Nogomet

bliži se završetak radova

Priprema se teren za travu, na Pampas uskoro stiže stroj koji će isplesti novi teren za Bijelo-plave

Priprema se teren za travu, na Pampas uskoro stiže stroj koji će isplesti novi teren za Bijelo-plave
Facebook

Radovi na Pampasu bliže se svome kraju, a to znači i kako će se teren uskoro zazeleniti

NK Osijek uskoro će dobiti svoj novi dom. Stadion na Pampasu užurbano se dovršava i dok se postavljaju posljednje stolice od njih 13005, mađarska tvrtka Gardena Group Kft. započela je s pripremama za završni sloj budućeg glavnog terena.

"Priprema podloge na glavnom hibridnom terenu u izgradnji, za nadolazeći GrassMax stroj za tkanje, koji će cijeli teren isplesti vlaknima umjetne trave u mreži 2x2cm i na 18cm dubine", stoji u objavi uz video na njihovoj Facebook stranici.

Tako će u Osijek uskoro stiži stroj koji laserski navođen kreće po terenu, plete umjetna vlakna i ubrizgava ih na željenu dubinu. Na taj se način struktura terena ojačava prije same sadnje trave, a širina reza stroja je 1.8 metara.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Da stroj isplete i ubrizga vlakna potrebno mu je deset dana za jedan teren. Umjetna vlakna omogućuju travi da raste čvrsto uz optimalan razvoj korijena. Vlakna su specijalno dizajnirana za infiltraciju i drenažu i zanimljivo je što ih je moguće ubrizgati na postojeće travnjake i one koji su u izgradnji kao na Pampasu. GrassMax sistem je 100% prirodni travnati pokrivač ojačan umjetnim (sintetičkim) vlaknima", stoji u opisu.

Nakon što stroj koji plete umjetna vlakna i ubrizga ih u zemlju završi s radom, slijedi sijanje prave trave. Posljedica ovakvog načina izrade terena je da se prirodno korijenje trave isprepleće s vlaknima umjetne trave i time dobivamo jednu čvrstu i stabilnu podlogu za igranje nogometa, a konačan ishod je hibridni travnjak kao cjeloviti sistem koji nastaje kombiniranjem umjetnih vlakana s prirodnom travom.

Biti će tako uz najbolji i najmoderniji stadion u Hrvatskoj, Pampas i najbolji teren u Hrvatskoj s obzirom da se koristi najmodernija tehnologija koja je korištena i za izradu terena na kojima se igralo na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Prema posljednjim informacijama, stadion na Pampasu mogao bi biti završen već u ožujku nakon čega slijedi opremanje i završni glanc prije otvorenja čiji datum još nije poznat. Najvjerovatnije je kako će Osijek na njemu zaigrati s početkom naredne sezone.

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!