Sport / Nogomet

ususret lokosima

Osijek na prvom gostovanju u nastavku sezone traži pobjedu

Osijek na prvom gostovanju u nastavku sezone traži pobjedu
Davor Javorović/PIXSELL

Osijek je u nastavak prvenstva krenuo s dva domaća dvoboja, a danas će odraditi i prvo gostovanje

Nogometaši Osijeka u subotu 4. veljače od 15 sati gostuju kod Lokomotive u 20. kolu SuperSport HNL-a. Trener Rene Poms za taj ogled neće moći računati na ozlijeđenog Josipa Špoljarića, dok su svi ostali igrači, koji su konkurirali za utakmice s Rijekom i Goricom, i dalje u kadru.

"Svi igrači izgledaju dobro i spremni su za utakmicu. Sa Špoljarićem imamo mali problem s ozljedom, dugo nije igrao, za vrijeme priprema je odradio gotovo sve treninge i poslije dvije utakmice pretpostavio sam da bi mogao imati nekih problema s ozljedom. Radi po posebnom programu, podvrgnut je terapijama i siguran sam da će vrlo brzo ponovo konkurirati za momčad", rekao je Poms.

Kvalitetni u obrani

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Špoljarićev izostanak uzrokovat će neke promjene u momčadi, otvoriti prostor za Mihreta Topčagića ili Filipa Živkovića koji je prije nekoliko dana stavio novi potpis na ugovor s Osijekom.

"Imamo ideju kako želimo igrati protiv Lokomotive, tko će početi i koji će biti način igre. Želimo biti kvalitetni u obrani, smatram da je to ključ dobrog rezultata, ali ne bih otkrivao koji će nam biti plan", dodao je Poms.

Svi su kvalitetni

Gostovanje kod Lokomotive tjera na oprez, Bijelo-plavi su tamo poraženi kada su zadnji put gostovali…

"Iz tjedna u tjedan naglašavam da puno toga ovisi o nama. U ovoj ligi sve momčadi imaju kvalitetu, teško je protiv kogagod igrao. Lokomotiva ima mladu i talentiranu momčad, imaju plan za svaku utakmicu, znaju što treba raditi… Igraju brzo, imaju igrače koji mogu odgovoriti takvih zahtjevima zbog svojih nogometnih kvaliteta. Očekujemo tešku utakmicu i suparnika, ali imamo svoje kvalitete, znamo što želimo i imamo plan s kojim želimo doći do svog cilja, osvojiti tri boda", istaknuo je Poms.

Lokomotiva kvalitetna

Ispred svlačionice utakmicu je najavio Mihael Žaper, važna figura zadnje linije i kapetan momčadi kada Mile Škorić nije na travnjaku.

"S Lokomotivom uvijek imamo problema u Kranjčevićevoj ulici. Imaju puno brzih, kvalitetnih i mladih igrača, definitivno neće biti lagano ni ovoga puta, ali doći će mnogo naših navijača pa sam siguran da nećemo imati osjećaj da igramo u gostima", rekao je Žaper.

Kulenović opasan

Obranu Osijeka očekuje još jedna teška utakmica u kojoj će Sandro Kulenović ponovo pokušati napraviti probleme Bijelo-plavima.

"Kulenović je jak u duelima, pogotovo u skoku, ali u Gradskom vrtu na zadnjoj utakmici smo ga dobro zatvorili, ostvarili uvjerljivu pobjedu pa se nadam da neće ni ovoga puta doći do izražaja. Igramo dobro kao momčad, imamo glavu i rep, tvrdi smo u defanzivi, od nas u obrani kreću napadi iz kojih smo opasni i veselim se još jednoj utakmici za koju vjerujem da ćemo je dobro odigrati", zaključio je Žaper.

Utakmice počinje u 15 sati na stadionu u Kranjčevićevoj ulici.


Izdvojeno

Reci što misliš!