Sport / Nogomet

nema više prodaje

Osijek odbio milijunsku ponudu iz Bundeslige za "El Tora"

Osijek odbio milijunsku ponudu iz Bundeslige za
Davor Javorović/PIXSELL

Navodno je, pišu Sportske, riječ o iznosu od čak tri milijuna eura, a tu cifru u Osijeku nisu ni uzeli u razmatranje

Kako pišu Sportske novosti, posljednjeg dana prijelaznog roka u Gradski vrt stigla je milijunska ponuda kluba iz Bundeslige za napadača Osijeka Ramona Miereza. No iz redova osječkog prvoligaša ponuda je glatko odbijena!

Navodno je, pišu Sportske, riječ o iznosu od čak tri milijuna eura, a tu cifru u Osijeku nisu ni uzeli u razmatranje. Nakon više odlazaka ovog zimskog roka, očigledno su u Gradskom vrtu podvukli crtu i zaključili izlazne transfere.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"El toro" je od jesenas ponovno sve bolji i  bolji, a to je posebno pokazao na posljednjoj utakmici s Goricom kad je bio vjerojatno i najbolji igrač utakmice s jednom postignutim pogotkom. Mierez ponovo zabija, a nije ovo bila ni jedina ponuda za njega. Ove zime je u Gradski vrt stiglo nekoliko ponuda za "El Tora", iz meksičke i američke MLS lige. Uglavnom se radilo o posudbama s mogućnošću otkupa na ljeto zbog čega i nisu ozbiljno razmatrane

Podsjetimo, nakon sezone 20/21 kad je Mierez bio prvi strijelac lige, NK Osijek otkupio je od Alavesa njegov ugovor za 2.5 milijuna eura. Na ljeto 2021. stizale su ponude iz brojnih klubova, teške i po pet-šest milijuna eura, ali i jedna od čak osam milijuna iz Kine koja je prihvaćena, ali je na koncu propala pred samu realizaciju jer je upravo tih dana u kineskom nogometu uveden "salary cup" koji je klubovima ograničio potrošnju.

U idućoj sezoni Mierez je upao u krizu bez pogodaka, iako njegovo zalaganje nikad nije bilo upitno, izgubio je mjesto prvog napadača, ali jesenas pod Pomsom opet je proigrao, i sad je opet glavna napadačka igla Osijeka u duetu sa Špoljarićem.


Izdvojeno

Reci što misliš!