Sport / Nogomet

vrlo dobar nk osijek

Golovima Miereza i Špoljarića Osijek rutinski do tri boda protiv Gorice

Golovima Miereza i Špoljarića Osijek rutinski do tri boda protiv Gorice
Davor Javorović/PIXSELL

Ono što iz ovog susreta još treba posebno izdvojit je da je Osijek utakmicu završio s dva 16-godišnjaka na terenu

Nogometaši Osijeka u susrtetu su 19. kola HNL-a kao  na stadionu Gradski vrt dočekali su Goricu i rutinski pobjedili s rezultatom 2:0 (1:0).

Pogotke za Bijelo-plave postigli su Ramon Mierez (15) i Josip Špoljarić (63).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osječani su od samog početka susreta jurnuli prema gostujućim vratima, a takav pristup donio je i rezultat. Osim pogotka Miereza, u prvih pola sata dvoboja domaći su dva puta pogađali i okvir gola. Prvi put vratnica se tresla u 14. minuti nakon udarca Špoljarića, no ta je situacija brzo prežaljena jer je samo minutu kasnije Mierez doveo Osijek u vodstvo.

Gržan je odlično prošao po desnom krilu i ubacio na peterac gdje je spreman za skok bio Mierez te svladao odličnog Banića.

Iako je Gorica samo minutu potom imala odličnu situaciju za izjednačenje, to je bilo sve što su gosti ponudili u igri prema naprijed. S druge strane, Osijek je u 30. minuti umalo udvostručio prednost na sličan način na koji je i stigao do prednosti. Ovoga puta ubačaj je stigao s lijeve strane, a Mierez je ponovno pucao glavom no ovoga puta Banića i Goricu je spasila vratnica.

Bolja igra Osijeka nagrađena je drugim golom u 63. minuti. Lovrić je pokušao s vrha kaznenog prostora, Banić je odbio, ali na nogu Jugovića, no vratar Gorice je zaustavio i dva pokušaja osječkog veznjaka, no njegovi suigrači su ostali promatrati borbu svog vratara, pa je Špoljarić iz četvrtog pokušaja domaćih u istoj akciji ipak uspio zatresti mrežu.

NK Osijek - HNK Gorica 2:0 Fotogalerija

Ono što iz ovog susreta još treba posebeno izdvojit je da je Osijek utakmicu završio s dva 16-godišnjaka na terenu. U 77. minuti ušao je Živković, a u 90. minuti Babić, obojica debitanti.

Na utakmici je debitirao i 20-godišnji Omerović, a zaigrao je i.mladi Bakić. Velika je to promjena u odnosu na ranije razdoblje i jasan prikaz smjera i načina razmišljanja uprave i stručnog stožera.

Treći Osijek sada ima 34 boda, četiri manje od drugog Hajduka koji od 17.10 sati gostuje kod Istre 1961, a 11 manje od vodećeg Dinama. Gorica je, pak, ostala na devet bodova, četiri manje od pretposljednjeg Šibenika.

Standings provided by Sofascore

Izdvojeno

Reci što misliš!