Sport / Nogomet

odlazak najboljeg vratara

Ivušić: "Ponosan sam što sam nosio bijelo-plavi dres i zauvijek ću Osijek nositi u srcu. Do ponovnog susreta…"

Ivušić:
Dubravka Petrić/PIXSELL

Kao igrač Osijeka postao je reprezentativac i član sjajne generacije koja je na Mundijalu u Kataru osvojila brončanu medalju, a kroz četiri i pol godine u bijelo-plavom dresu postavio je i čitav niz individualnih rekorda

Ivica Ivušić, 27-godišnji vratar koji je među Bijelo-plave stigao u srpnju 2018. godine, napustio je Osijek i postao novi igrač ciparskog prvoligaša Paphosa. Nakon uspješnog liječničkog pregleda Ivušić je potpisao višegodišnji ugovor s ciparskim klubom i postao najveći izlazni transfer Osijeka kada je jedan vratar u pitanju.

Neslužbeno, Osijek će uprihoditi dva milijuna eura uz bonuse i postotak od iduće prodaje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ivušić je u Gradski vrt stigao na mala vrata, u početku nije bio među prvim vratarskim opcijama, ali ustrajnim radom oplemenio je svoj talent, strelovito napredovao u vratarskoj hijerarhiji te nakon što je zgrabio jedinicu počeo postavljati neke nove vrijednosti kroz koje će se u budućnosti vrednovati čuvari mreže bijelo-plavog kluba. Kao igrač Osijeka postao je reprezentativac i član sjajne generacije koja je na Mundijalu u Kataru osvojila brončanu medalju, a kroz četiri i pol godine u bijelo-plavom dresu postavio je i čitav niz individualnih rekorda (broj utakmica u prvenstvu bez primljenog pogotka, broj uzastopnih utakmica bez primljenog pogotka, ukupan broj utakmica bez primljenog pogotka…) koje će u godinama koje slijede biti teško nadmašiti. Za Osijek je upisao ukupno 129 nastupa, primio 119 golova, a na čak 61 utakmici sačuvao je svoju mrežu netaknutom.

Ivušić se od kluba i navijača oprostio riječima:

"Nakon gotovo 5 godina opraštam se od kluba i grada koji mi je dao jako puno. Od prvog dana kada sam došao u Osijek osjećao sam se kao kod kuće zbog dragih ljudi koji su me prihvatili i bodrili. Hvala svakom suigraču, stožeru i svim marljivim ljudima u klubu s kojima sam surađivao u ovih divnih 5 godina, a navijačima želim od srca zahvaliti na ogromnoj podršci koju sam imao i ne postoje riječi koje mogu opisati koliko sam svima zahvalan! Ponosan sam što sam nosio bijelo-plavi dres i zauvijek ću Osijek nositi u srcu. Do ponovnog susreta…", napisao je na svom Instagramu.


Izdvojeno

Reci što misliš!