Sport / Nogomet

2028 gledatelja

U snježnom Gradskom vrtu Osijek remizirao s Rijekom uz puno upitnih sudačkih odluka

U snježnom Gradskom vrtu Osijek remizirao s Rijekom uz puno upitnih sudačkih odluka
Dubravka Petric/PIXSELL

Podjelom bodova Osijek je nastavio HNL utrku pod Rene Pomsom

Osijek i Rijeka odigrali su susret u pravim nenogometnim uvjetima i na kraju podijelili bodove. Špoljarić je doveo domaćine u rano vodstvo, a izjednačio je Frigan u završnici prvoga dijela nakon penala kojeg je (ne)opravdano dosudio sudac Kolarić.

Krenuo je Osijek snažno u susret i bilo je pitanje trena kad će Labrović kapitulirati. Nešto preko 2000 gledatelja u snijegom zametenom Gradskom vrtu gol je dočekalo u 9. minuti kad je korner izveo Caktaš na glavu Žapera koji prebacuje za Špoljarića koji čelom s pet metara loptu šalje u gol. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U minutama nakon gola imao je Osijek apsolutnu dominaciju, a prilike su se redale kao na traci. Najbliže je golu bio Mierez koji u 16. minuti gađa vratnicu. Trajao je pritisak domaćih do 30. minute kad se Rijeka malo oslobodila i krenula goropadnije prema naprijed. To im se isplatilo u 36. minuti kad je lopta pogodila u Lovrića, a Kolarić pokazao na najstrožu kaznu. Dojam je kako će se nakon ove odluke još voditi debate je li Lovrić loptu dirao rukom s obzirom da je bio okrenut leđima, a ruka potpuno uz tijelo. Siguran je s jedanaest metara bio Frigan. U zadnjoj minuti prvog dijela pokušao je Mierez, ali odlazi lopta preko gola i to nakon što je dirala jednog igrača Rijeke. Kolarić to nije vidio i označio je kraj prvoga dijela.

NK Osijek - HNK Rijeka Fotogalerija

Drugi dio Osijek je igrao protiv snijega, a obje ekipe gledale su kako ne učiniti pogrešku pa nismo gledali puno od nogometa. Preskakala se igra, a nešto ofenzivnije domaći su zaigrali ulaskom mladog 16-godišnjeg Živkovića. Debi u bijelo-plavom dresu ovaj mladić mogao je vječno pamtiti jer je u 89. minuti loptu spremio u gol, ali je nakon preduge VAR intervencije gol poništen. Radilo se tu o evidentnom zaleđu pa je nejasno zašto je sama provjera trajala toliko dugo.

U samoj završnici još je jednom jurnuo Osijek ka golu gostiju, a njihovu posljednju priliku zaustavio je Kolarić koji je svirao kraj iako se odigralo znatno manje vremena nakon 90. minute u odnosu na trajanje prethodne VAR provjere. Zanimljivo je i kako je nešto ranije objavljeno kako je VAR djelomično izvan funkcije, ali je ipak provjeravao ovo zaleđe koje pomoćnik nije označio.

Imao je Kolarić još jednu upitnu odluku kad je u 61. minuti za start Galešića dodijelio samo žuti karton što je određeni sudački eksperti označiti kao samo u HNL postojeći "visoki žuti karton".

Nije Osijek tako uspio upisati pobjedu, a prigodu za prvu pobjedu u nastavku sezone imati će slijedećeg vikenda kad u goste stiže Gorica.


Izdvojeno

Reci što misliš!