Sport / Nogomet

nastavak sezone

Nakon dugih priprema Osijek protiv Rijeke traži nove HNL bodove

Nakon dugih priprema Osijek protiv Rijeke traži nove HNL bodove
Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Kao poseban uvjet u pripremi za Rijeku, Poms je apostrofirao važnost prilagodbe na vremenske (ne)prilike

Nogometaši Osijeka u subotu 21. siječnja od 15 sati na stadionu Gradski vrt u 18. kolu SuperSport HNL-a dočekuju Rijeku u prvoj utakmici proljetnog dijela sezone. Iako će vremenske (ne)prilike biti sve samo ne proljetne, Bijelo-plavi na čelu s trenerom Reneom Pomsom imaju samo jedan cilj – osvojiti nove bodove.

"Mislim da je momčad spremna za novu sezonu, imali smo dobre pripreme… Izgubili smo neke igrače, neki su otišli jer su imali ponude za otići u bolje klubove i kvalitetnije lige, za neke mi nismo bili zadovoljni. Uz to, imali smo i malo preširok kadar pa mislim da je sada broj igrača optimalan za biti uspješan. Momčad je potpuno fokusirana, imamo veliku motivaciju, dobru energiju i vidio sam u Umagu da smo stavili fokus na prvenstvene izazove i da smo spremni za nastavak sezone", rekao je strateg Bijelo-plavih Rene Poms.

Drugačije lice Rijeke

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za utakmicu protiv Rijeke u konkurenciji za momčad neće biti kartonirani Cheberko, Leovac i Mance, ozlijeđeni Lončar, Brlek i Cvijanović, dok bi prvi put u kadru mogli biti mladi igrači poput Živkovića, Babića, Omerovića i Bukvića. Uz to, nakon manjih ozljeda u momčadi su ponovo Ivušić, Caktaš i Špoljarić pa će Poms moći suprotstaviti kvalitetan kadar subotnjem suparniku.

"Rijeka će sigurno pokazati drugačije lice u odnosu na prvi dio sezone, imaju puno kvalitete u Marinu, Dilaveru kao i druge odlične igrače. Imaju i vrlo dobrog trenera koji ima iskustva i uspjehe, zna kako pripremiti momčad i sigurno ih respektiramo. Isto tako mi smo Osijek, kvalitetna smo momčad, odigrali smo mnoge dobre utakmice i potpuno smo sigurni ako budemo na svojoj najboljoj razini, ako svaki igrač pruži maksimum, siguran sam u pozitivan rezultat", dodao je Poms.

Prilagoditi se vremenu

Kao poseban uvjet u pripremi za Rijeku, Poms je apostrofirao važnost prilagodbe na vremenske (ne)prilike.

"Na utakmicu će uvelike utjecati vremenski uvjeti, utakmica može biti potpuno drugačija od one koju očekujemo i koju pripremamo. Znam kako će Rijeka igrati po pitanju načina igre, mi imamo svoje planove, ali vremenski uvjeti mogu biti specifični i može biti ključno tko će se bolje prilagoditi vremenu i terenu", zaključio je Poms.

Rezerve u momčadi

U ime svlačionice utakmicu je najavio Kristijan Lovrić, povratnik u momčad Bijelo-plavih nakon dužeg izbivanja zbog ozljede.

"Odradili smo vrhunske pripreme, sve što je bilo zacrtano, a ja ću dati sve od sebe da uspijem zamijeniti Laszla koji je otišao. Znamo svi koliko nam je donio u prvoj polusezoni, ali mislim da u momčadi imamo rezervi koje možemo iskoristiti. Nije nikakav problem da ja preuzmem tu ulogu, ali prvenstveno moramo raditi više kao momčad i kroz to dobiti puno bolji rezultat", rekao je Lovrić.

Bez izlika

Unatoč odlascima nekih bitnih igrača, Lovrić je na prvo mjesto uoči proljetnog dijela sezone stavio snagu kolektiva.

"Poslije ovakvih priprema tijekom kojih je većina igrača odradila svaki trening, na kojima nije bilo preskakanja ni ustupanja. Među nama igrača vlada odlična atmosfera i poanta je samo da to prenesemo na teren. Pripremne utakmice su pokazale da igramo jedan za drugoga, da se borimo do kraja i nadam se da ćemo to pokazati u narednom periodu. Ne treba tražiti izlike ni u čemu, moramo izaći na teren s pravim gardom i pokazati da smo mi NK Osijek", zaključio je Kristijan Lovrić.


Izdvojeno

Reci što misliš!