Sport / Nogomet

slijede završne pripreme

Osijek na generalci slavio protiv Mađara i spreman čeka Rijeku

Osijek na generalci slavio protiv Mađara i spreman čeka Rijeku
Davor Javorović/Pixell

U posljednjoj provjeri Osječani su pokazali vrlo dobru igru i zaslužili pobjedu

Vrlo je zanimljiva bila utakmica između Osijeka i MOL Fehervara na kraju priprema u Umagu. Prvo poluvrijeme završeno je bez golova iako je bilo dosta uzbudljivo na terenu, uz vrlo dobru igru i dominaciju Bijelo-plavih.

Iako su Mađari prvi stvorili opasniju situaciju, odmah u prvom naletu, Osijek je brzo preuzeo inicijativu. Mierez je bio „kratak“ na centaršut Gržana, a u 19. minuti pucao je Lovrić s 20-ak metara, lopta se odbila od suparničkog igrača i završila na desnoj vratnici. Nešto kasnije Szabo je u osječkom kaznenom prostoru, dobro je pucao i pogodio vanjski dio mreže. Odmah potom Lovrić ubacuje za Miereza, a ovaj ne uspijeva učiniti ono što najbolje zna kada mu lopta stiže na glavu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U 31. minuti lijepo su kombinirali Janjić, Lovrić i Topčagić, a na kraju Gržan za dijelić sekunde kasni na 2-3 metra od vratiju MOL Fehervara. Koju minutu kasnije opet Lovrić stavlja Kovacsa na ozbiljnu kušnju iz „slobodnjaka“. Mađarski čuvar mreže je paradom uspio loptu „iščupati“ iz lijevog kuta. Nejašmić je u 42. minuti odlično prošao sredinom terena i idealno asistirao Janjiću koji zdesna ulazi u šesnaesterac, snažno puca u bliži kut, ali se Kovacs opet iskazao.

Pogodak okrunio potpunu dominaciju

Pravu je prigodu u drugom poluvremenu prvi imao Mierez na ubačaj Jurčevića. Pucao je čelom, a vratar Mađara opet sprječava pogodak. Mierez je mogao i nogom nešto više učiniti na povratnu loptu Gržana, ali je bio neprecizan. Argentinac u dresu Osijek u šansi je bio i u 75. minuti, kada je pucao „ljevicom“, ali je blokiran. I onda, dvadesetak sekundi kasnije, Jurčević centrira iz kornera, a Ramonov trzaj glavom, kada je izmaknuo čuvarima, završava pogotkom za zasluženo vodstvo Bijelo-plavih. Pričuvni mađarski vratar Rockov bio je nemoćan. Pucao je Mierez i u 79. minuti, precizno ciljajući donji lijevu kut, ali je suparnički „portir“ dobro reagirao. U zaključku: momčad Osijeka potpuno je ispunila očekivanja u ovom dvoboju. Osijek je igrao u sastavu: Malenica, Gržan, Žaper, Barišić, Jurčević, Nejašmić, Jugović, Caktaš ('9. Janjić), Lovrić, Topčagić i Mierez. Dodajmo kako je prema riječima trenera Pomsa Caktaš dobio udarac u nogu, ali kako očekuje da će biti spreman za dvoboj protiv Rijeke.

Mlade snage i rezerve bolje protiv Javor Matisa

Javor iz Ivanjice testirao je trenutno pričuvnu postavu Osijeka, odnosno igrače koji nemaju pravo nastupa protiv Rijeke (Cheberko, Leovac), a rezultat je bio 2:1 za osječku momčad. Osijek je prvi stvorio pravu priliku u kojoj se našao 16-godišnji Živković čiji je udarac s desetak metara Velimirović uspio obraniti. U 28. minuti u pravoj šansi našao se Gigić. Uspio je prebaciti Barešića, ali je uporni Cheberko izbio loptu s gol-linije. Leovac je potom snažno pucao, no nije pogodio okvir vratiju. U samoj završnici prvog dijela, u 43. minuti, opet opasni Gigić uspijeva izmaknuti svojim čuvarima, izbija sam ispred Barešića koji je bio „na lopti“, no ona je ipak završila u mreži za 0:1.

Preokret u drugom dijelu

U drugom poluvremenu Leovac je još jednom na udarcu, a loptu je poslao malo iznad grede. Dobar pokušaj imao je i Omerović kada je lopta završila uz desnu vratnicu. Na drugoj strani glavom je zaprijetio Milošević i natjerao Barešića na dobru obranu. U 69. minuti dosuđen je kazneni udarac za Bijelo-plave nakon što je pred vratima Javora srušen Živković. Siguran egzekutor bio je Bakić. I onda su Osječani, u 85. minuti, stigli do pobjede. Hiroš je fino proigrao Omerovića u šesnaestercu, a ovaj s 13-14 metara naciljao bliži, vratarev desni donji kut za 2:1. Osijek je igrao u sastavu: Barešić ('62. Kolić), Bartolec, Škorić, Lončar ('40. Alexander), Cheberko, Leovac, Bakić, Omerović, Hiroš, Babić i Živković.


Izdvojeno

Reci što misliš!