Sport / Nogomet

završetak priprema

Bijelo-plavi danas igraju dvije utakmice, a s mađarskim MOL Fehervarom čeka nas generalka

Bijelo-plavi danas igraju dvije utakmice, a s mađarskim MOL Fehervarom čeka nas generalka
Davor Javorović/PIXSELL

Duge su bile pripreme Osijeka za nastavak sezone, a Osječani će danas u Umagu odigrati dva dvoboja

Posljednjeg dana priprema u Umagu očekuju nas dvije završne provjere nakon kojih će uslijediti povratak u Slavoniju.

Od 11 sati Osječanima će protivnik biti Javor Matis iz Ivanjice, koji se bori za opstanak u Superligi Srbije. Izvjesno je da u našim redovima neće biti ozlijeđenog Josipa Špoljarića koji ima problema sa zadnjom ložom, a upitan je i nastup Ivice Ivušića budući da je osjetio bol u tetivi i propustio posljednji trening. Što se suparnika tiče, nisu baš imali uspješnu jesen, u 19 nastupa ostvarili su po 4 pobjede i remija uz 11 poraza, a primili su najviše golova u Ligi (39). Malo su, ipak, promijenili krvnu sliku tijekom ove zime, došli su im neki novi igrači, ima među njima i stranaca s raznih strana svijeta, pa ćemo vidjeti kako će izgledati ovaj dvoboj i s kojim ćemo ga sastavom dočekati.

Laszlo Kleinheisler
u grčku Gotovo je, Laszlo Kleinheisler odlazi iz Gradskog vrta

Traži se jedanaestorica za Rijeku

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U 13 sati, također na terenu u kompleksu Stella Maris, Osijek će odmjeriti snage sa starim znancima iz mađarskog MOL Fehervara. S njima se Osijek dosta često susreće u prijateljskim ogledima, a nekadašnji Videoton u svakom slučaju želi popraviti trenutni plasman (osmo mjesto) među prvoligašima u zemlji naših sjevernih susjeda. Prvo ime im je i dalje BiH reprezentativac Kenan Kodro koji je u prvom dijelu sezone ukupno zabio 11 pogodaka, a etablirao se i u vrlo jakoj španjolskoj La Ligue. Gruzijac Budu Zivzivadze imao je odlično golgetersko razdoblje tijekom kvalifikacija u Konferencijskoj ligi u kojima je šest puta bio strijelac, a u Fehervaru je i bivše krilo Lokomotive, Kosovar Lirim Kastrati. Osječanima će to biti takozvana „generalka“ uoči skorašnjeg prvenstvenog dvoboja s Rijekom, pa se na terenu očekuje i jedanaestorica koja je trenutno najbliža starterima u nastavku sezone.

Dion Drena Beljo
U njemačku Dion Drena Beljo odlazi iz Osijeka

Osječani se nakon toga vraćaju kući, a prvi dvoboj u nastavku HNL očekuje ih sljedeće subote, 21. siječnja od 15 sati. U Gradski vrt stiže Rijeka s novim trenerom Sergejom Jakirovićem. Uprava Osijeka odlučila je ranije i kako će svi pretplatnici, koji su kupili ulaznice za prvi dio sezone, imati pravo na ulazak bez produživanja i dodatne nadoplate svojih ulaznica.


Izdvojeno

Reci što misliš!